Brandweer logo close up brand 112 spoed hulpdiensten. groot

HATTEM - In Hattem heeft donderdagmorgen brand gewoed in een appartement in de historische binnenstad. Het appartement ligt boven restaurant Daandels, op de hoek van de Markt en de Kerkstraat. Inmiddels heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.

De vlammen sloegen aan twee kanten uit het dak en er kwam veel rook vrij. Volgens de brandweer beperkte de brand zich tot de zolder van het appartement. Het gehele pand inclusief het restaurant heeft (water)schade. De bewoner van het appartement is gewond geraakt. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De eerste melding over de brand kwam rond 7.15 uur binnen. De brandweer zette meteen extra mensen en materieel in omdat het gaat om een brand in de historische binnenstad.

Burgemeester Jan Willem Wiggers van Hattem benadrukt dat je een brand op die plek niet wilt: 'Je wil nergens brand hebben, maar zeker niet in de binnenstad van een oude stad. De kap is aardig uitgebrand. Het beeld dat ik heb gekregen is dat de onderste verdiepingen gespaard zijn gebleven.'

Wat de oorzaak van de brand is, is nog onduidelijk. 'Dat wordt verder uitgezocht', aldus de burgemeester.

 

door mediapartner Omroep Gelderland

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment