DBRW ASK

't HARDE - Defensiebrandweer A.S.K. heeft op zaterdag 22 September de derde plaats weten te halen bij de landelijke finale van de brandweerwedstrijden, ook wel vaardigheidstoetsen genoemd. Uit de 225 deelnemende ploegen mochten negen korpsen uit het hele land in Harderwijk tegen elkaar strijden voor de ultieme titel: Landskampioen vaardigheidstoetsen TAS-HD 2018! Het doel van de vaardigheidstoetsen is het bevorderen van vakbekwaamheid t.b.v. het brandweerpersoneel uit het gehele land. Bij de vaardigheidstoetsen wordt een echt incident gesimuleerd. Daarbij speelt elke ploeg exact hetzelfde scenario. De ploegen worden beoordeeld op techniek in combinatie met de factor tijd tempo.

In het scenario wordt op een middelbare school door een groep leerlingen een klassenavond voorbereid voor de brugklas.  Door kortsluiting in de serverruimte op de 2e verdieping is er in die serverruimte brand ontstaan met uitbreiding naar de ruimte OLC. Tevens is er via een defecte doorvoer een doorslag naar de liftmachinekamer op de 1e verdieping (direct onder de serverruimte).  Er is een automatisch brandalarm binnenkomen, waardoor de post Harderwijk is gealarmeerd.  Bij het ter plaatse komen van de 1e tankautospuit blijkt dat er daadwerkelijk brand te zijn, en er zijn enkele vermiste personen.  De bevelvoerder schaalt op naar middelbrand, waardoor de Defensiebrandweer A.S.K. wordt gealarmeerd. Als de tankautospuit ter plaatse is, komt er een leerling met ernstige brandwonden naar buiten lopen, deze leerling blijkt een zoon te zijn van de bevelvoerder.

De toestand van het slachtoffer is van dien aard, dat de bevelvoerder door zijn emotionele toestand niet meer kan optreden bij het incident.  De bevelvoerder van het ASK besluit om de gehele ploeg van Harderwijk niet meer in te zetten. Ter plaatse bij het incident neemt Defensiebrandweer A.S.K. de leiding over, waarop er een voorlopig plan wordt gemaakt voor een snelle redding van slachtoffers en het bestrijden van de brandhaarden.

De inzet is dusdanig goed verlopen en is uiteindelijk beloond met een prima 3e prijs.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment