DSC02203

OLDEBROEK - Zaterdag 17 maart 2018 presenteerde Het Rode Kruis Elburg tijdens de open dag een nieuw voertuig dat helpt bij innovatieve hulpverlening.  Tijdens de open dag konden genodigden zelf de Can-An besturen op het circuit van de Stichting circuit Oldeboek. Burgemeester van de Gemeente Oldebroek, mr. A. Hoogendoorn was een van de genodigden die de Can-An bestuurde. Het Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek is al meerdere jaren is de afdeling actief om de hulpverlening bij de evenementen op diverse fronten te verbeteren. De risicovolle- en grote- evenementen in het landelijk buitengebied van Elburg en Oldebroek stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van vrijwilligers en materieel. Met de investering in een aangepast klein en multi-inzetbaar evenementenvoertuig doet het Rode Kruis Elburg en Oldebroek een stap vooruit in de levering van kwaliteit bij de hulpverlening van hun evenementen.

Foto's Jack Aalderink

De robuustheid van de Can-Am had duidelijk de voorkeur van het team. Bovendien was het voertuig geschikt om met 3 personen naast elkaar op de voorbank te zitten zodat er voldoende capaciteit was om zittende slachtoffers mee te nemen. Doorslag gaf het gemak waarmee het voertuig zelfstandig naar evenementen in de regio kon rijden.

Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek heeft aan de naburige Veluwse Rode Kruis afdelingen aangeboden om het voertuig te delen om als Rode Kruis gezamenlijk van het voordeel gebruik te kunnen maken. Inmiddels is het voertuig al enkele maanden in gebruik en de prestaties overtreffen de verwachtingen. Er zijn alweer 4 interessante “obstacle run” evenementen bij gekomen, nadat bekend werd dat wij over de Can-Am beschikten. Aldus Paul Landwaart, voorzichter van Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek. Het voertuig wordt regelmatig ingezet en bewijst bij situaties waarbij seconden tellen zijn kwaliteit. Ook de vrijwilligers rijden er graag op en zijn er trots op met dit professionele materieel te mogen werken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment