Foto News United Stefan VerkerkEPE - In Epe is opnieuw een brand geweest. In de nacht van woensdag op donderdag brandde een chalet af. Het is de zesde brand in korte tijd. Het gaat om een chalet bij campingpark De Koekamp.

De brandweer kreeg om 3.45 uur de melding van de brand. Het korps uit Epe kreeg bij de bestrijding van het vuur assistentie uit Oene en Oldebroek.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland laat weten dat er geen mensen in het chalet waren. In naastgelegen woningen lagen wel mensen te slapen, waaronder een jong gezin. De brandweer kon voorkomen dat de brand naar deze woningen oversloeg. Er raakte niemand gewond.

De politie zette tijdens de brand de omgeving af voor toeschouwers en nam hier en daar gegevens van hen op. Het huisje is makkelijk bereikbaar vanaf de doorgaande route de Tongerenseweg (N309). Als de brand is aangestoken, waar men rekening mee houdt omdat het de zesde brand in korte tijd is in Epe, kan de dader snel verdwenen zijn.

Extra veiligheidsmaatregelen
Eerder gingen er drie schuren, een huizenblok en een houthok in vlammen op in Epe. De branden, allemaal in hetzelfde gebied, brachten burgemeester Hans van der Hoeve er woensdag toe extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo is er extra politie op de been in het dorp.

De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

- door mediapartner Omroep Gelderland - 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment