OLDEBROEK - In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 augustus hebben meerdere (kleine) branden gewoed op verschillende plekken in Oldebroek. Rond 03.20 uur werd brand gesticht in een container aan de Zuiderzeestraatweg, korte tijd later werden verschillende containers en een schuurtje aan de Gentiaan in brand gestoken. De politie is zoek naar getuigen.

Rond 03.20 uur werd de eerste brand ontdekt. Dit was in een container aan de Zuiderzeestraatweg. De eigenaar van de container ontdekte de brand en wist deze zelf te blussen.

Zijn echtgenote zag een jongeman wegfietsen en is achter hem aangerend. Helaas lukt het haar niet om de jongeman tegen te houden. Het zou gaan om een man van 20 a 25 jaar van ca. 1.85 m lang met donkere kleding. De jongeman reed op een donkere fiets.

Een bewoner van een pand aan de Gentiaan werd rond 03.45 uur wakker toen er drie containers achter zijn huis in brand stonden. De brandweer, die snel ter plaatste was, kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de schuur waarnaast de drie containers stonden. Ook verderop in dezelfde straat werden containers in brand gestoken. Ook hier kon voorkomen worden dat de brand oversloeg op een schuur. Korte tijd later, tijdens het blussen van de containers, kwam er een nieuwe melding binnen dat er verderop in dezelfde straat wel een schuurtje in brand stond. Tijdens het blussen van deze schuur zagen de brandweermensen twee mannen van 25 a 30 jaar in donkere kleding wegfietsen in de richting van de Luiting Matenlaan.

De politie is dringend op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie kunnen geven over deze branden/brandstichtingen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met deze branden, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook mensen die over beeldmateriaal beschikken (van bijvoorbeeld bewakingscamera's) worden verzocht om te bellen; 0900-8844. Mensen die anoniem informatie willen delen kunnen bellen met Bel-M via telefoonnummer 0800-7000.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment