politie

HEERDE - In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september is een 25-jarige man uit Wezep overleden. Hij was betrokken bij een eenzijdig ongeluk op de Kamperweg. 

De man reed met een 20-jarige man uit Wezep op het fietspad in de richting van Wezep. Door nog onbekende oorzaak is hij de berm ingereden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

WEZEP  -  Afgelopen nacht zijn er in Wezep op heterdaad twee verdachten aangehouden op verdenking van heling van fietsaccu's en fietscomputers. De diefstal van de fietscomputers en fiets accu's zijn gepleegd tussen dinsdag 31 augustus 2021 08:00 uur en woensdag 1 september 2021 01:45 uur en zeer waarschijnlijk gedaan in Wezep. Beide verdachten werden namelijk aangehouden in de Stationsweg te Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

schoen

WEZEP - Afgelopen nacht heeft er op de Zuiderzeestraatweg in Wezep een inbraak in een winkel plaatsgevonden. De politie heeft daarvoor één persoon aangehouden. In het gebied Zuiderzeestrwg/ Ruitersveldwg/Veluwelaan/Nieuwlandswg wordt nog naar één paar schoenen gezocht. De politie weet niet hoe de schoenen eruit zien. Ze zijn mogelijk verstopt in de bosjes of op een dak van een schuur gegooid. Ziet u een paar schoenen dan hoort de politie dit graag. Gelieve de schoen bij aantreffen niet aan te raken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie

WEZEP -  De politie onderzoekt een bedreiging met een mes en de diefstal van een auto. De bedreiging met een mes en diefstal auto is gepleegd op zaterdag 14 augustus 2021 tussen 11:30 uur en 12:00 uur in de omgeving van Van Limburg Stirumlaan te Wezep. Vluchtroute: Onbekend in auto Opel Meriva kenteken 1-SZL-25

Signalement: Sign man ontbloot bovenlijf, fors en dik, blank, leeftijd 25 jaar
Sign vrouw, blank, leeftijd 22 jaar, lengte 1.70m

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

in1

WEZEP  -  Er heeft vanmorgen brand gewoed bij een technisch intallatiebureau aan de Stationsweg in Wezep. Er was veel rookontwikkeling. De brandweer dacht in eerste instantie dat het vuur was ontstaan op de benedenverdieping van het woongedeelte, maar de brand is begonnen op de eerste verdieping en naar beneden uitgebreid. Het vuur zat tussen het systeemplafond en de vloer van de eerste verdieping. Door de snelle inzet kon het vuur worden bedwongen.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland kon de brandweer iets na 12.00 uur het sein brand meester geven. Het pand is gecontroleerd en er wordt nu geventileerd in verband met de rook in het pand.. Salvage komt ter plaatse voor de schadeafhandeling. Oorzaak van de brand is (nog) onbekend.

Foto´s Luke v.d. Berg

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

Juan werd opgelicht via WhatsApp en raakte zo 7000 euro kwijt. Hoe voorkom je dat jij- of je ouders slachtoffer worden van deze vorm van oplichting?

Check de video

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie

WEZEP  -  De  politie Wezep zoekt een man in verband met inbraa. Hij is,licht getint, heeft zwart kort haar en een slank postuur. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 25 en 35 jaar. Hij draagt een blauwe jas en lichtere broek.

Tips? Bel nu 112

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie logo

Gerrit werd slachtoffer van bankhelpdeskfraude en raakte zo meer dan 85.000 euro kwijt. Hoe voorkom je dat jij- of je ouders slachtoffer worden van deze vorm van oplichting?

Schrijf reactie (0 Reacties)

schuur

OLDEBROEK  - Vannacht is de politie samen met de brandweer druk geweest met een drietal branden. Midden in de nacht, tussen 03:45 en 05:00 uur, kwamen de meldingen binnen. Er was brand ontstaan bij hooischuren. De brandweer had de situatie gelukkig snel onder controle, maar één hooischuur stond dicht bij een woning. Dat had heel anders af kunnen lopen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1. aflevering drugslabs politie.nl

REGIO - Ondermijnende criminaliteit vindt soms plaats op onverwachte – maar doodgewone – plekken. Op scholen, in schuren en loodsen, maar ook gewoon in doorsneewoningen. De vierdelige podcastserie Onder Mijn Neus neemt je mee in de wereld van jonge criminelen, drugslabs, ketelbouwers en spookbewoning.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hennep

OLDEBROEK -  Hennepkwekerijen zorgen vaak voor overlast en maken buurten onveilig. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

8 048f01ddb73ca5023dec89081ba36009 1

OLDEBROEK  - Terwijl heel Nederland, na een ruim jaar thuiswerken, snakt om erop uit te trekken en massaal vakanties boekt op campings, parken en resorts, ruiken inbrekers hun kans. En hoewel 2 op de 3 voor- en achterdeuren tegenwoordig goed beveiligd zijn, kunnen criminelen nog eenvoudig toeslaan bij zo’n 4 miljoen van die deuren. De overheid zegt in zijn campagnes met het zwaailichtje niet voor niets: “maak het ze niet te makkelijk”. Door slechte beveiligingsmaatregelen, krijgen dieven weer de kansen waar ze zo lang op hebben moeten wachten in de paar weken dat een woning niet wordt bewoond. Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie zegt dan ook: “Doe er iets aan, dat is echt makkelijker dan je denkt”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

068e2619 9c2a 4a36 87ab 21143d924798

OLDEBROEK  - De brandweer heeft vannacht moeten uitrukken naar de Asch van Wijcklaan in Oldebroek. Hier stond een houten schuur volledig in brand. De brandweer zette in op behoud  van de  naastgelegen woning. Dat meldt de  Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Twee tankautospuiten en een tankwagen van de korpsen Oldebroek en Elburg werden ingezet om de brand te bestrijden.

Gesprek met Hendri Jonker

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

inbraak

OLDEBROEK - Een woninginbraak heeft grote impact. Hoe veilig is uw huis? Vooral tijdens vakantieperiodes is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de inbraakgevoeligheid van uw huis. 

Hoe voorkomt u dat er bij u wordt ingebroken?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 mast1

OOSTERWOLDE  - Er zijn vier elektriciteitsmasten omgewaaid aan de Groote Woldweg in Oosterwolde en op een woning zijn kabels terechtgekomen. Er zijn geen gewonden. 

De brandweer is met veel eenheden bezig geweest het gebied waar de kabels op de grond liggen af te sluiten in samenwerking met de politie. Inmiddels zijn de kabels spanningsloos. Er is geen stroomuitval in de omgeving en de verwachting is dat dit ook niet zal gaan optreden. 

De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vraagt weg te blijven van de incidentlocatie. ‘Houd aan- en afvoerwegen vrij zodat hulpdiensten overal zonder hinder bij kunnen’.

Foto's Diesmer Ponstein

Arno van Elst sprak ter plekke met boa Allard Meierink:Ook een  woning op Noordeinde moest het ontgelden. 'Binnen een paar minuten lagen de bomen om. Er was een enorme windhoos, ' aldus een getuige.

1b0f357b c810 4eb8 b26f eae6c1a1bc35

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1648

OLDEBROEK- Kent u de website www.natuurbrandrisico.nl? Daarop ziet u hoe groot het risico is op een onbeheersbare natuurbrand. In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar uitbreiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2

NUNSPEET/WEZEP - De politie heeft in Nunspeet een verdachte aangehouden in verband met winkeldiefstal. Onderzoek wees uit dat de verdachte in Wezep ook voor bijna 1000 euro aan goederen uit een winkel heeft weggenomen. De verdachte is ingesloten in Apeldoorn en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0002

OLDEBROEK - Op de Zuiderzeestraatweg te Oldebroek heeft vanavond een aanrijding plaatsgevonden. Een automobilist zag bij het afslaan een wielrenster over het hoofd en een aanrijding was niet meer te voorkomen. De wielrenster is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

b89c2790 86e2 498f a04f 18c5212b52fe

WEZEP - Tijdens werkzaamheden op het Meidoornsplein waarbij kabels en leidingen worden verlegd, is vanmorgen per ongeluk een gasleiding doorgehaald door een graafmachine. De leiding stond niet op de kaart. 

De opgeroepen brandweer kon weer retour en de repratieklus overlaten aan Liander.

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail NL Alert testbericht 7 juni

OLDEBROEK - NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Ook in Gelderland. Zo ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Je ontvangt het NL-Alert testbericht op je mobiele telefoon. Daarvoor moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Let wel op, mocht je oordopjes of een koptelefoon gebruiken dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)