politie11

WEZEP - De politie onderzoekt een poging tot woninginbraak in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en is uw informatie relevant voor het lopende onderzoek.

De poging tot inbraak is gepleegd op dinsdag 19 januari 2021 tussen 19:45 uur en 19:50 uur in de Azaleastraat te Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Geen spoed, wel brandweer

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rookmelders redden levens

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie

KAMPEN/OLDEBROEK  -  Vanmorgen kreeg de politie omstreeks 04.50u een meldingvan een diefstal aan de Rivierduinen. De melder zag twee manspersonen gehurkt bij zijn auto zitten ter hoogte van de tankdop. De mannen hadden een jerrycan, knipschaar en een stuk slang bij zich. Nadat de melder de mannen zag heeft hij op het raam geklopt en tevens de politie gebeld. De verdachten gingen er vandoor.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hé doe de deur dicht!

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie

WEZEP - Op zaterdagavond 5 december 2020, omstreeks 20.13 uur heeft er een 'verlaten plaats na ongeval' plaatsgevonden aan de Azaleastraat in Wezep. Op beelden is te zien dat er twee mensen langsfietsen en tegen de auto opbotsen. De eigenaar wil graag in contact komen met deze mensen. Ben jij of ken jij deze personen? Meld je dan bij de politie!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Waar moet de CO-melder hangen

Schrijf reactie (0 Reacties)

br2

WEZEP -  Op de eerste zaterdag van jet nieuwe jaar werd het brandweerkorps van Wezep rond 17.45uur opgeroepen om een schoorsteenbrand aan de Koningin Wilhelminalaan in Wezep te bestrijden. Tegelijkertijd werd de hoogwerker van korps Zwolle verzocht om ook ter plaatse te gaan. Daar aangekomen ontdekten de brandweerlieden dat een brandende houtkachel de warmte via het rookkanaal niet kwijt kon.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IF

REGIO/OLDEBROEK - De jaarwisseling is voor de brandweer in de VNOG relatief rustig verlopen.    De brandweer is tussen 31 december 00:00 en 1 januari 08:00 uur 56 keer gealarmeerd. Via het Dashboard Kerncijfers IFV zijn alle gegevens per veiligheidsregio en per gemeente in te zien: https://kerncijfers.ifv.nl/dashboard/kerncijfers-veiligheidsregio-s/kerncijfers-nieuwjaarsincidenten/ Vorige jaarwisseling (2019/2020) is de brandweer 117 keer gealarmeerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

OLDEBROEK  - Op de parkeerplaats Vosbergen langs de A28 werden zondagmiddag twee verdachten van Poolse komaf aangehouden voor diefstal van  brandstof. De diefstal werd waargenomen door de camera's die daar staan in verband met werkzaamheden! De verdachten werden in Apeldoorn ingesloten

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie

OLDEBROEK/WEZEP - donderdagavond zijn twee personen aangehouden voor zware mishandeling. Het incident vond plaats in Oldebroek. De verdachten afkomstig uit Wezep werden voor de nacht ingesloten en moetem eerste Kerstdag  een verklaring afleggen.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politieboete

WEZEP - Woensdagavond vond er op de op de Zuiderzeestraatweg te Wezep een aanrijding plaats. Hierbij vond één van de betrokkene, onder invloed van alcohol het nodig de politie te beledigen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Schrijf reactie (0 Reacties)

st1

OLDEBROEK - Op dinsdag 22 december 2020 om 19:48 uur was de brandweer Oldebroek te plaatse bij een melding van stormschade aan de Bovendwarsweg in Oldebroek. Daar aangekomen troffen ze een behoorlijk stuk boom over het fietspad en hebben de brandweermannen deze door middel van een ketting zaag aan stukken gezaagd. Het overgebleven boomschors werd van het fietspad afgeveegd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

aaaba5e3 ff4d 4d21 bd6b b325eff300ae

OLDEBROEK - In een woning in een rij van drie aan de Rustenburgsweg in Oldebroek was vanavond sprake van een binnenbrand. De huizen zijn net twee dagen geleden opgeleverd. Aangezien er niemand thuis was, heeft de brandweer de deur opengezaagd om de woning binnen te kunnen komen.. Er was veel rookontwikkeling en een hoogwerker hing boven de woning voor het geval dat er vlammen het dak uitkwamen Even na 19.30 uur werd het sein brandmeester gegeven en kon het ventileren van de woning beginnen.

Foto´s Jack Aalderink

Bevelboerder Hendrik Legemate geeft een toelichting

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

131275363 1804479333044956 8931160970620821101 o

WEZEP - Op 5 oktober 2020 werd door de politie een 32-jarige verdachte aangehouden vanwege handel in harddrugs. Naast een strafrechtelijk onderzoek werd een financieel onderzoek ingesteld. Dit om na te gaan wat de winst is geweest die deze verdachte heeft gehad met de handel in drugs. Dit resulteerde in een bedrag van enkele duizenden euro's waardoor, in overleg met Justitie, besloten is beslag te leggen op het voertuig van de verdachte.

Het voertuig zal over worden gebracht naar de Domeinen Roerende Zaken waar het zal worden verkocht!

Schrijf reactie (0 Reacties)

0f046a3b 875e 4f72 a3bc c604d04bade9

WEZEP - De brandweer is met twee blusvoertuigen, hoogwerker en watertankwagen aanwezig in de Verlengde Meidoornstraat vanwege een uitslaande zolderbrand. De bewoners zijn uit het pand. Een bewoner heeft rook ingeademd en wordt door ambulancepersoneel nagekeken. Om uitbreiding te voorkomen wordt het dak van de nabijgelegen woning natgehouden. Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de schade.

 

fba63af4 7706 4c80 8d54 205e600ee427

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

HEERDE - Vanavond heeft de politie we een illegaal feest beëindigd in een holle buis van een viaduct over de A50 nabij Heerde. De informatie dat er mogelijk een feest gaande was, kwam binnen via een tip. Er waren 15 tot 20 bezoekers die de covidmaatregelen negeerden. De politie tlaat weten streng op te reden op tegen dit soort illegale feesten. Dat betekent dat bezoekers een bekeuring hebben gekregen. De bezoekers vertrokken rustig toen de politie hen sommeerde te vertrekken. Het viaduct wordt afgesloten door Rijkswaterstaat

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo Stop CO vergiftiging scaled e1605511571146 7fca5340

Koolmonoxide, ook wel CO. Je ziet het niet en je ruikt het niet, maar als je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Lees in dit artikel meer over de CO-melder, de kenmerken van een vergiftiging en wat je kunt doen om een CO-vergiftiging te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

7 dec controlebericht 1080x1350

Maandag 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in de provincie Gelderland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)