aanhouding handboeien 2

HATTEMERBROEK - Het arrestatieteam van de politie heeft zaterdagavond een 34-jarige man uit Hattemerbroek in een woning aangehouden. De man was mogelijk vuurwapengevaarlijk en betrokken bij meerdere incidenten die dag. Hij zit vast. Aan het begin van de zaterdagmiddag kwam er bij de politie een melding binnen van een bedreiging in Hattem met een mogelijk vuurwapen. Toen agenten aankwamen was de verdachte inmiddels verdwenen. De man is een bekende van de politie en er werd direct een signalering uitgedaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezocht

OLDEBROEK - Afgelopen maandag 27 juli 2020 heeft er tussen 12.00 en 14.00 uur een poging inbraak plaatsgevonden aan de Stouwdamsweg te Oldebroek. Heeft u iets gemerkt of verdachte personen gezien, laat de politie het weten via 0900-8844.

Schrijf reactie (0 Reacties)

cam

OLDEBROEK - Camera in beeld is een politiesysteem die zoveel mogelijk (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden. U hoeft alleen aan te geven waar de camera is geplaatst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezocht

OLDEBROEK - De politie onderzoekt een geweldsdelict in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en is uw informatie relevant voor het lopende onderzoek. Het geweldsdelict heeft plaatsgevonden op maandag 20 juli 2020 tussen 20:00 uur en 22:00 uur in de omgeving van Van Asseltsweg te Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geef

OLDEBROEK  - Doe woensdag 15 juli van 19.30 uur tot 20.30 uur mee aan het GRATIS webinar ‘Geef inbrekers geen kans’. U ziet wat de meest voorkomende inbraakmethoden zijn en krijgt daarnaast praktische tips om de kans op een woninginbraak aanzienlijk te verkleinen. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen aan de deskundigen.

Doet u mee? Meld u dan van tevoren aan via 'Geef inbrekers geen kans' .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto ongeval2

OLDEBROEK - De vrijwillige brandweer werd donderdagavond 2 juli opgeroepen voor een autobrand aan de Zuiderzeestraatweg in hartje Oldebroek. Ter plaatse aangekomen was er geen brand maar rookontwikkeling uit een hybride voertuig welke even daarvoor een geparkeerde auto frontaal aanreed. Met behulp van digitale apparatuur werd door de brandweerlieden gezocht naar de plaats van de accu's zodat deze ontkoppeld konden worden. De situatie werd mede door het verkeer om te leiden als veilig gemarkeerd zodat de politie het administratieve deel kon uitvoeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Twee auto s gaan volledig in vlammen op in Wezep Foto Stefan Verkerk NewsUnited

WEZEP - Twee auto's zijn in de nacht van donderdag op vrijdag uitgebrand aan de Hegenbos in Wezep. Het gaat, zo goed als zeker, om brandstichting. Volgens een videocorrespondent hebben buurtbewoners namelijk tien minuten voor de brand twee scooters zien rijden. Ze hoorden enkele minuten later gelach en harde geluiden. Een omwonende zag dat twee personen bij de auto's stonden en dat er brand werd gesticht. De twee sloegen vervolgens op de vlucht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Al acht keer is het bedrijf Scheffer Groep in Wezep het doelwit geweest van vernielingen. Sinds april 2019 zijn de ruiten van het bedrijf aan de Rondweg meermaals beschoten. De daders gebruikten hiervoor een opvallend wapen: een katapult met loden kogeltjes. In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 16 juni 2020 werd aandacht besteed aan deze vernielingen. Meer dan 90 mensen gaven naar aanleiding van die uitzending informatie door over deze mysterieuze katapultschutters in Wezep. Naast de informatie over de fiets en de kogels, zaten bij de tientallen tips ook namen van mogelijke daders.

Lees HIER meer over deze zaak.

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernetlogo

OLDEBROEK - Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de buurt te vergroten. De gemeente roept alle inwoners binnen de gemeente Elburg op zich aan te melden bij Burgernet.

Burgernet werkt heel eenvoudig

Bij een overval, inbraak of vermist persoon kan de politiemeldkamer een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt krijgen een bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk wordt omschreven.
Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een vermist of verdacht persoon wordt opgespoord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

app2

“Als je met mensen praat over de kans dat er bij hen wordt ingebroken, hoor je vaak dat ze denken dat die kans heel erg klein is, ‘omdat er bij hen toch niks te halen valt’. Ze denken zo, omdat ze misschien geen dure sierraden, kunst of laptops in huis hebben. Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). De afgelopen maanden waren veel mensen ook overdag thuis, dus is het aantal inbraken vergeleken met vorig jaar met tientallen procenten, in april zelfs met de helft, afgenomen. Omdat een inbreker altijd de zwakste plekken kiest, waren schuren en kelderboxen nu het doelwit; in die maanden werd daar veel vaker ingebroken (volgens de politie: +7%). “En nu de vakanties weer voor de deur staan, ziet de inbreker zijn kans schoon om een inhaalslag te maken. Als hij constateert dat men niet thuis is, en hij kan makkelijk binnenkomen, probeert hij gewoon of er iets van zijn gading in dat huis te vinden is.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Al acht keer is het bedrijf Scheffer Groep in Wezep het doelwit geweest van vernielingen. Sinds april 2019 zijn de ruiten van het bedrijf aan de Rondweg meermaals beschoten. De daders gebruikten hiervoor een opvallend wapen: een katapult met loden kogeltjes. In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 16 juni werd aandacht besteed aan deze vernielingen. Bekijk HIER de informatie.

Op bewakingsbeelden van 19 oktober 2019 – het vierde incident – is te zien hoe twee mannen om 05.30 uur vanaf de Savornin Lohmanweg richting de Rondweg fietsen. Vervolgens schieten zij beiden met een katapult loden kogeltjes richting het bedrijfspand. 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

harm pijl zwart header campagnepagina

In deze “coronatijd” zien we een toename van het aantal gevallen van internetfraude. Een email, tekstbericht of betaalverzoek met een foute link erin is een veelgebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over de maken. Dit heet phishing. Met die gegevens, zoals wachtwoorden of toegangscodes, kunnen internetcriminelen je veel geld afhandig maken. Het is dus belangrijk om alert te zijn. Als je phishing kunt herkennen, en niet op linkjes en bijlagen klinkt, snijd je internetcriminelen flink de pas af en kun je internetfraude voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vnog

OLDEBROEK - Hier vindt u de nieuwe noodverordening VNOG per 15 juni. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die gelden per 15 juni. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen

Noodverordening per 15 juni 2020

Veelgestelde vragen over de noodverordening per 15 juni

Vragen over Corona door kerken en andere religieuze organisaties

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie logo

WEZEP - Dinsdag 16 juni 2020 om 20:30 uur wordt bij Opsporing Verzocht op NPO1 aandacht besteed aan meerdere vernielingen bij het bedrijf Scheffer in Wezep. Tijdens de uitzending worden beelden getoond van de dader.

Schrijf reactie (0 Reacties)

De hooischuur staat in brand Foto Stefan Verkerk News United

OOSTERWOLDE  In Oosterwolde heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een hooischuur in brand gestaan. Het vuur zorgde voor veel rook, die in de richting van Elburg trok. De brand aan de Zomerdijk werd rond 01.00 uur opgemerkt door twee fietsers. Toen de brandweer arriveerde woedde er al een felle brand in een berg hooibalen. De brandweer heeft de hooibalen met een mini-shovel uit elkaar getrokken en in een weiland gelegd. Daar werden de hooibalen afgeblust.

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vlam

OLDEBROEK - De afgevoerde vrachtwagen van zaterdagmiddag op de A28 heeft opnieuw vlam gevat. De vrachtwagen stond  bij het bergingsbedrijf in Oldebroek. De brandweer uit Oldebroek heeft de vrachtwagen opnieuw geblust.

Foto's Jack Aalderink

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandvracht

WEZEP - Op de afrit van Wezep in de richting van Zwolle is zaterdagmiddag een vrachtwagen geheel uitgebrand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. De bestuurder is met de schrik vrij gekomen. De brand zorgde voor een enorme rookontwikkeling, maar er was voor de direct omwonenden sprake van stankoverlast.

Foto's Jack Aalderink

Schrijf reactie (0 Reacties)

101831272 2812285425659520 8937527360417169408 o

Ook in juni kun je iedere dinsdag, woensdag en donderdag tussen 19:00-21:00 uur chatten met de politie. Zo krijg je persoonlijk antwoord op je vragen. Wil je weten of je een nepvuurwapen mag hebben? Of heb je een vraag over verkeersregels? Ook kun je politie gerelateerde vragen stellen over het coronavirus. Daarnaast is er op alle woensdagen in juni tussen 19:00-21:00 uur ook weer een speciale zedenchat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezocht

WEZEP - In de periode van zondagavond 24 mei 2020 te 21:00 uur en maandagochtend 25 mei 2020  04:00 uur zijn er op de Rondweg te Wezep een drietal inbraken geweest in bedrijven. Er is onder andere een kleine hoeveelheid geld weggenomen. De politie vraagt uw hulp bij het onderzoek. Heeft u informatie? Bel 0900-8844 of neem  contact op met uw wijkagent via politie.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

lich1

WEZEP – De politie doet momenteel onderzoek in een woning aan de Boterakkers  in Wezep. In de woning is een lichaam aangetroffen.  Over de doodsoorzaak kan de politie nog geen mededelingen doen.  

UPDATE: Uit onderzoek van de politie blijkt dat de bewoner een natuurlijke dood is gestorven.

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)