burgernetlogo

OLDEBROEK - Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de buurt te vergroten. 

Burgernet werkt heel eenvoudig

Bij een overval, inbraak of vermist persoon kan de politiemeldkamer een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt krijgen een bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk wordt omschreven.
Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een vermist of verdacht persoon wordt opgespoord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ha1

OLDEBROEK - Het kind dat woensdagmiddag werd aangereden op De Hagen in Oldebroek, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 5-jarig jongetje uit Oldebroek. Dat meldt de politie woensdagavond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ha1

OLDEBROEK - Op De Hagen in Oldebroek heeft vanmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij een kind zwaargewond is geraakt. Het slachtoffer is, na een botsing met een auto,  met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.  Een opgeroepen traumahelikopter werd gecanceld.  De Verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ongeval en de straat is afgezet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HENNEP

OLDEBROEK - Hennepkwekerijen zorgen vaak voor overlast en maken buurten onveilig. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0007ev

Foto's Kaat Stappenbeld - Moreeuw.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeenten VNOG

REGIO - De 22 burgemeesters die samen het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vormen, hebben met elkaar besproken wat er nodig is om een toekomstbestendige veiligheidsregio te realiseren. Dit is van belang om in te spelen op demografische en maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op hedendaagse en toekomstige veiligheidsrisico’s van de regio. Gezien het beperkte budget van de VNOG moet duidelijk zijn waarop de VNOG zich richt. Meer inzet op preventie, compacte en slagvaardige posten met goed getrainde vrijwilligers en een versterkte informatievoorziening moeten leiden tot een solide veiligheidsregio voor de lange termijn. Eind van dit jaar wordt hierover een definitief besluit genomen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ug

WEZEP - Met 930 ug/l een snorfiets besturen is toch echt te veel. Bovendien was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs.  'Bijzondere keuze om toch te gaan rijden,' zegt de wijkagent dan ook op twitter. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een lege plek waar gisteren nog wasmachines stonden Foto Omroep Gelderland

WEZEP - Bij een witgoedzaak aan de Rondweg in Wezep zijn tientallen wasmachines gestolen. In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in de zaak op het bedrijventerrein aan de rand van het dorp. 'Veertig wasmachines en een paar drogers en kookplaten hebben ze meegenomen', vertelt eigenaar Thijs Stoel. 'Waarschijnlijk hebben ze een vrachtwagen achter de zaak gezet en het witgoed met pallets en al ingeladen.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

70443237 1373821799444047 4274277858714583040 o

Update
De identiteit van de man is inmiddels bekend. De politie en één van de ouders hebben met de man gesproken. Op basis van dit gesprek is niet gebleken van kwade bedoelingen. Het betreft een man die dringend zorg nodig heeft. Hier wordt voor gezorgd.

Uiteraard is er ook aandacht en zorg voor het meisje aangezien zij wel erg geschrokken was van het incident.

OLDEBROEK - Zaterdag 14 september werd een meisje in een steegje nabij een speeltuin aan de Irisstraat in Oldebroek door een onbekende man aangesproken. De man gaf haar een ‘high five’ en pakte haar vervolgens stevig vast bij haar arm. Het meisje maakte zich los en meldde het incident bij haar ouders. Kort daarvoor waren ook twee andere meisjes door de man aangesproken. Het zou gaan om een oudere man (rond de 60 jaar oud) , 185cm lang, grijs haar, lichte blouse met strepen en met een grote donkere zonnebril. De man was te voet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

112

ELBURG - Op zaterdag 28 september laten de hulpdiensten u graag zien wat ze in huis hebben.  Alle hulpdiensten komen dan samen in Elburg om zich aan en voor u te presenteren.  Brandweer, Politie, Ambulance, KNRM, Defensie, Rode Kruis, Bergers, Gemeente alle diensten met een belangrijke rol zijn aanwezig. Met nieuwe voertuigen, maar ook met oldtimers.

1-1-2 Daar red je levens mee!  Een uitspraak die iedereen wel kent. 1-1-2 bel je als er echt iets ergs aan de hand is. Een inbraak, een ongeluk of een brand.  De alarmcentrale alarmeert de hulpdienst die nodig is. Binnen enkele minuten staat de hulpdienst voor u klaar.  Inzet gereed om hulp te verlenen in noodsituaties. Inzet gereed om kleine en grote rampen te bestrijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

5e0475bf f2df 4335 ba3b 2b0a5dfc0a3c

Op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek is vanmorgen een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen vervoerde afval. Met behulp van een kraan is de vrachtwagen weer op zijn wielen terecht gekomen. De weg is afgesloten tussen de Westerweg en Rustenburgsweg.

Klik hier voor de foto's van Henk Stappenbeld

De vrachtwagenchauffeur is er zonder kleerscheren vanaf gekomen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ECVjZfUWkAEkXri

De politie is op zoek naar 2 jongens op een scooter die 18 augustus rond 21.00 uur een minderjarig meisje hebben lastiggevallen. Dat gebeurde op de Duinkerkerweg richting Oosterwolde. Ze reden weg richting Kampen. Zie voor signalement de foto. Tips mogen naar 0900 - 88 44 of 0800 - 70 00 (anoniem).

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

WEZEP/NUNSPEET - In Nunspeet reed afgelopen nacht een scooter zonder verlichting. Uit onderzoek bleek verder dat het gevoerde kenteken niet overeen kwam met de scooter. Bovendien bleek uit een speekseltest dat de uit Wezep afkomstige bestuurder onder invloed van een stof reed.

Schrijf reactie (0 Reacties)

duivedans 1

WEZEP - De  hulpdiensten moesten vanmiddag uitrukken na een melding van een woningbrand aan de Duivendansweg in Wezep. Het betrof een brand in de kelder in het afvoersysteem van de palletkachel. De brand was snel onder controle.

Eén persoon had rook ingeademd,  maar hoefde niet door het ambulancepersoneel  meegenomen te worden naar het ziekenhuis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

schuur

WEZEP - Vanmiddag heeft een uitslaande brandgewoed in een schuur naast een zorgboerderij aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep. In de schuur staan machines. Er zijn geen slachtoffers. . Met een mobiele kraan en hoogwerker werd het vuur bestreden. In de schuur zit geen asbest, maar wel kwam veel rook vrij. Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland adviseerde daarom als u last vheeft van de rook, ramen en deuren te sluiten, de  ventilatie uit te zetten en uit de rook te blijven. rond 13.15 uur kon het sein brandmeester worden gegeven en kon het nablussen beginnen. De oorzaak van de brand lijkt broei in een hooiopslag te zijn. De politie regelt het verkeer op de Zuiderzeestraatweg. De schade wordt afgehandeld door Salvage.

s2

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fiets

Vanaf vandaag,  1 juli 2019,  mag u geen elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers vasthouden tijdens het fietsen. Handsfree van de telefoon gebruik maken is wel toegestaan. Uiteraard moet u op het verkeer blijven letten. U mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken voor anderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie logo

OLDEBROEK - Politie Gelderland liet vanavond via titter weten dat er onderzoek werd gedaan na het aantreffen van een overleden persoon in een woning aan de Spronksweg in Oldebroek aangezien de  doodsoorzaak onduidelijk was. De politie hield rekening met alle scenario’s. Uitt dat onderzoek is naar voren gekomen dat er geen sprake is van een misdrijf.

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

112 112 2584640

Er was maandagmiddag 24 juni sprake van een grote telefonieverstoring bij KPN. Deze is verholpen. Alarmlijn 112 is daardoor weer bereikbaar meldt de provider.Het noodnummer sinds ongeveer 16.00 uur landelijk niet bereikbaar De oorzaak is nog niet bekend.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ym1fjYks 400x400

OLDEBROEK -Door een landelijke storing bij de verschillende meldkamers zijn de telefoonnummers 0900-8844 en 112 niet bereikbaar!' Politie en BOA’s zijn zichtbaar op straat aanwezig om meldingen aan te nemen en deze door te zetten naar de meldkamer. De politie werkt aan een oplossing,' laat Handhaving  Oldebroek via twitter weten.

 

 

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

mobiel

8 tips om een inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

OLDEBROEK  -  ‘Bij mij is er toch niks te halen, dus bij mij breken ze echt niet in’, is de gedachte bij veel mensen. ”Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). “Hij gaat gewoon proberen of er wat te halen valt en let van tevoren heel goed op of er iemand thuis is of niet.” Kijk ook eens door de ogen van een inbreker naar het huis van bijvoorbeeld je buren die al wat eerder op vakantie zijn gegaan. Wat valt je dan op? Liggen er bijvoorbeeld stapels post en kranten zichtbaar op de deurmat? Of leggen jullie die zelf keurig voor hen gesorteerd in het zicht op tafel. Branden er ’s avonds helemaal geen, of maar 1 of 2 lampjes in de woonkamer en zijn de lamellen of gordijnen ook overdag potdicht? Staat er dagen achtereen geen auto op de oprit? Zijn alle plantjes in de voortuin weggekwijnd door gebrek aan water? Allemaal signalen waaraan je als ‘inbreker bij je buren’ kan herkennen dat ze op vakantie zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)