9298417b fdcf 45b2 aafa 6961e7b13262WEZEP - Vanmiddag zijn twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen op de kruising Zuiderzeestraatweg/Kamperstraatweg. Door het ambulancepersoneel werd één automobliste nagekeken, maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De andere automoblist bleef ongedeerd. Een voorrangsfout is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval.

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezochtWEZEP -  In de afgelopen nacht is er rond 03:45 uur ingebroken bij een fietsenwinkel aan de Rondweg in Wezep. Bij deze inbraak zijn meerdere dure sportfietsen weggenomen. De waarde van de fietsen bedraagt ongeveer 40.000 euro. 

Bij de inbraak is een witte bestelauto gezien. De diefstal is gepleegd door meerdere personen. Inmiddels is de politie een buurtonderzoek gestart.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2

De politie introduceert een nieuw middel in de strijd tegen cybercriminaliteit: een database met op dit moment al ruim zestigduizend e-mailadressen. Deze gegevens nam de recherche tijdens onderzoeken in beslag. Op Politie.nl kunnen burgers voortaan zelf controleren of hun data in criminele handen zijn gevallen. In dat geval helpt het korps bij het nemen van maatregelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

WEZEP - Op vrijdagochtend 21 juli 2017 kreeg de politie het verzoek  naar de A28 te gaan tussen Wezep en Zwolle omdat daar een spookrijder zou rijden. Ter plaatse twerd een bejaarde dame uit Hattem aangetroffen die met haar auto zo'n vier kilometer tegen het verkeer in heeft gereden.  Een levensgevaarlijke situatie die gelukkig goed afliep, mede door alert reageren van medeweggebruikers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

deurmettak

REGIO - De politie waarschuwt voor een tamelijk onbekende inbraakmethode. Het dievengilde plaatst een takje tegen een voor- of achterdeur om te kijken of er recent gebruik van de deur is gemaakt. Indien het takje er na één of twee dagen nog ligt, is het waarschijnlijk dat de bewoners langere tijd afwezig zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20108521 825847297574836 2837815811262732140 n

WEZEP -  Op dinsdagavond 18 juli 2017 omstreeks 22:00 uur werd in het bedrijf CêlaVíta te Wezep tussen de aardappelen een Duits luchtdoelgranaat aangetroffen. Een magneet boven de loopband in het bedrijf heeft als doel om stalen voorwerpen uit de productie te halen. Gisteravond stonden werknemers van het bedrijf wel even vreemd te kijken, toen deze granaat aan de magneet hing. Na het aantreffen werd de politie gebeld waarna de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse is gekomen. Zij hebben de granaat onderzocht waaruit bleek dat het een zeer gevaarlijk exemlaar betrof, een zogenaamde Duitse FLAK 88mm luchtdoelgranaat. Uiteindelijk werd besloten om de granaat op woensdag 19 juli 2017 gecontroleerd te laten ontploffen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2OLDEBROEK - Vanmiddag tussen 15.15 en 15.35 uur werd er door politie Oldebroek een lasercontrole gehouden op de Bovendwarsweg. Hierbij werden vier overtreders geverbaliseerd.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u, daar waar 60km/u is toegestaan. De Bovendwarsweg staat bekend als overlastlocatie, wat betreft de snelheid.

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK -  Vanmorgen sprak Willem van den Beld in het programma Mannetje van de Radio op LocoFM met wijkagent Peter van Essen van de politie Oldebroek.

Ter sprake kwam het alcoholgebruik, wat tot problemen leidde en de diefstal van de zender van LocoFM

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

OLDEBROEK - De politie heeft afgelopen nacht in Oldebroek moeten bemiddelen tussen partners die ruzie hadden. De man, die onder invloed was, keerde zich tegen hen.Hij was dusdanig agressief, dat hij moest worden aanhouden. De man is ingesloten. Beide partijen zijn nu uit elkaar en het onderzoek loopt. 'Oorzaak van dit voorval? Te veel drank in de man! Laat de alcohol staan als je er niet tegen kunt,' aldus wijkagent Peter van Essen op twitter.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2

't HARDE/WEZEP  -  Op woensdagmiddag 12 juli 2017 omstreeks 14:30 uur kreeg de politie een melding dat er vanuit Nijkerk een verduisterd voertuig reed over de A28 in de richting van Zwolle. Het voertuig werd ter hoogte van Nunspeet gesignaleerd waarna  het voertuig een tijdje werd gevolgd totdat er meerdere politie-eenheden konden aansluiten. Uiteindelijk kon het verduisterde voertuig worden ingesloten waarna de auto op de parkeerplaats tussen 't Harde en Wezep stopte. Hier werden de twee inzittenden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de verdachten de auto bewust niet hadden ingeleverd nadat zij de auto hadden gehuurd. In de kofferbak werden vervolgens twee dozen aangetroffen met daarin 6 kilo gedroogde hennep.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2OLDEBROEK - Woensdagavond kwam er een melding bij de politie binnen betreffende een ruzie tussen jongeren en vernieling van een autoruit. Dit vond plaats bij Kulturhus De Talter in Oldebroek. 

Er werd aangifte opgenomen en getuigen werden gehoord door de agenten. Één persoon werd aangehouden en deze zit inmiddels vast. De recherche zal de zaak nader onderzoeken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK -  Vanmorgen sprak Willem van den Beld in het programma Mannetje van de Radio op LocoFM met wijkagent Peter van Essen van de politie Oldebroek.

Bij bewoners van de Bovendwarsstraat in Oldebroek zijn begin juli twintig kratten bier uit de schuur gestolen.  Peter van Essen gaf vanmorgen een nadere toelichting hier op.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezochtWEZEP - Vrijdagavond is er op de Stationsweg in Wezep door agenten een man aangehouden. De man was onder invloed van drugs en was zeer verward. Hij heeft een vijftal personenauto's vernield. De man werd allereerst door omstanders in bedwang gehouden.

Ook bij de aanhouding door de politie bleef de man zich verzetten, waarna hij werd opgesloten in een observatiecel. Het bleek te gaan om een 22-jarige man uit Polen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

026b2da1 4d30 4eaf 891b 38c3fc02d416

WEZEP - Momenteel is er sprake van langzaam rijdend verkeer op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en Wezep. Dit wordt veroorzaakt door een ongeval waarbij vier voertuigen waren betrokken. 

Voor zover nu bekend is er alleen sprake van materiële schade. De auto's staan op de vluchtstrook.

Schrijf reactie (0 Reacties)

hennep

OLDEBROEK - Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Politie HattemHATTEM - De politie heeft donderdagochtend een wietplantage ontdekt op De Meenthe in Hattem, meldt Omroep Gelderland. De agenten ontdekten bij de inval zo'n 500 planten en benodigde apparatuur.

De kwekerij is ontmanteld.

Schrijf reactie (0 Reacties)

plasma bureau 28juni inbraak hattem

HATTEM - De politie heeft een compositietekening gemaakt van een van de daders van een gewelddadige inbraak in Hattem. Die zaak is nog steeds niet opgelost. Tijdens die inbraak kwamen twee bewoners thuis en overliepen de daders. De inbrekers sloegen er meteen op los en de slachtoffers raakten ernstig gewond. 

Ze werden onder meer geslagen met een ijzeren staaf. Omdat het hele huis overhoop was gehaald ontdekte de bewoners pas later wat er allemaal was weggenomen.  Eerder werd een trio opgepakt in Raalte, maar zij bleken niets met de zaak van doen te hebben.

Aan de hand van de verklaring van de slachtoffers is nu een compositietekening gemaakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112WEZEP - Op de A28 ontstond vanavond tijdens de avondspits een lange file in de richting van Zwolle. Op het hoogtepunt bedroeg de vertraging een uur en strekte de file zich uit van 't Harde tot Zwolle-Noord. Oorzaak was een kapotte vrachtwagen, geladen met gas.

Deze moest door een berger afgevoerd worden, om alle rijstroken weer vrij te maken voor het verkeer. Tijdens de vertraging waren twee rijstroken afgesloten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Archief Omroep Gelderland

VAASSEN - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 25-jarige man die in maart werd doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen, heeft dinsdagochtend een derde verdachte aangehouden. Omroep Gelderland meldt dat het gaat om een 20-jarige man uit Apeldoorn. De politie verdenkt ook deze man van betrokkenheid bij het schietincident.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11HATTEM - De politie is op zoek naar een ongeduldige taxichauffeuse die vrijdagmiddag op de Dorpsweg in Hattem een wegwerker omverreed.

Volgens de politie weigerde de bestuurster om drie minuten te wachten en reed dus door. De wegwerker, die het zebrapad aan het verven was, raakte overigens niet gewond bij de aanrijding.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)