mast1

OOSTERWOLDE  - Er zijn vier elektriciteitsmasten omgewaaid aan de Groote Woldweg in Oosterwolde en op een woning zijn kabels terechtgekomen. Er zijn geen gewonden. 

De brandweer is met veel eenheden bezig geweest het gebied waar de kabels op de grond liggen af te sluiten in samenwerking met de politie. Inmiddels zijn de kabels spanningsloos. Er is geen stroomuitval in de omgeving en de verwachting is dat dit ook niet zal gaan optreden. 

De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vraagt weg te blijven van de incidentlocatie. ‘Houd aan- en afvoerwegen vrij zodat hulpdiensten overal zonder hinder bij kunnen’.

Foto's Diesmer Ponstein

Arno van Elst sprak ter plekke met boa Allard Meierink:Ook een  woning op Noordeinde moest het ontgelden. 'Binnen een paar minuten lagen de bomen om. Er was een enorme windhoos, ' aldus een getuige.

1b0f357b c810 4eb8 b26f eae6c1a1bc35

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1648

OLDEBROEK- Kent u de website www.natuurbrandrisico.nl? Daarop ziet u hoe groot het risico is op een onbeheersbare natuurbrand. In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar uitbreiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2

NUNSPEET/WEZEP - De politie heeft in Nunspeet een verdachte aangehouden in verband met winkeldiefstal. Onderzoek wees uit dat de verdachte in Wezep ook voor bijna 1000 euro aan goederen uit een winkel heeft weggenomen. De verdachte is ingesloten in Apeldoorn en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0002

OLDEBROEK - Op de Zuiderzeestraatweg te Oldebroek heeft vanavond een aanrijding plaatsgevonden. Een automobilist zag bij het afslaan een wielrenster over het hoofd en een aanrijding was niet meer te voorkomen. De wielrenster is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

b89c2790 86e2 498f a04f 18c5212b52fe

WEZEP - Tijdens werkzaamheden op het Meidoornsplein waarbij kabels en leidingen worden verlegd, is vanmorgen per ongeluk een gasleiding doorgehaald door een graafmachine. De leiding stond niet op de kaart. 

De opgeroepen brandweer kon weer retour en de repratieklus overlaten aan Liander.

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail NL Alert testbericht 7 juni

OLDEBROEK - NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Ook in Gelderland. Zo ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Je ontvangt het NL-Alert testbericht op je mobiele telefoon. Daarvoor moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Let wel op, mocht je oordopjes of een koptelefoon gebruiken dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

821d2874 f752 4580 9aa2 8abd8fe81a43

OLDEBROEK - Er woedt dinsdagmiddag een grote brand in de showroom van Rhodos Wellness in Oldebroek. De brand aan de Elzenweg is opgeschaald naar “zeer grote brand”. In totaal kwamen in eerste instantie vier blusvoertuigen ter plaatse aanrijdend alsmede eenheden voor de waterwinning.

De brand breidde zich echter snel uit en er kwamen vervolgens nog vier blusvoertuigen en enkele waterwagens ter plaatse.Het vuur sloeg ook over naar de garage van een naastgelegen woning. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) roept op om  hulpverleners de ruimte te geven en niet naar de brand te komen. 'Blijf uit de rook, rook is altijd ongezond! Ervaart u overlast? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.'

Rond 19.30 uur heeft de Hoofd Officier van Dienst van de brandweer het sein brand meester gegeven . Er zijn twee sorteergrijpers gekomen om het deels ingestorte pand uit elkaar te halen zodat er gericht afgeblust kan worden.

Foto's Henk Stappenbeld

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een snorfietser overleed en een passagier raakte zwaargewond bij een aanrijding in Wezep Foto Foto News United

WEZEP - In Wezep is vrijdagmiddag een snorfietser om het leven gekomen na een aanrijding met een personenauto aan de Zuiderzeestraatweg. De passagier raakte ernstig gewond. het ongeluk gebeurde rond 16:00 uur 's middags, op de kruising met de IJsselvliedtlaan, niet ver van de oprit naar de A28. Drie ambulances en een traumahelikopter verleenden zorg. Een van de slachtoffers werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De andere werd op straat gereanimeerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hennep

OLDEBROEK -  Hennepkwekerijen zorgen vaak voor overlast en maken buurten onveilig. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming.Hennepkwekerijen zorgen vaak voor overlast en maken buurten onveilig. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

afvalgft

OLDEBROEK - Het voorjaar is begonnen en dat betekent voor veel mensen ook tijd maken om eens flink op te ruimen in en rondom huis: de voorjaarsschoonmaak! Wat doe je met spullen die je niet langer nodig hebt? Weggooien is jammer; het is beter om je spullen een tweede leven te geven of te laten recyclen. We helpen je graag met een handig overzicht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Herman Klompenmaker zag het ongeval gebeuren Foto Stefan Verkerk NewsUnited

OLDEBROEK - In Oldebroek is maandagochtend een trekker gekanteld. Dat gebeurde nadat het voertuig een wiel was verloren. Schilder Herman Klompenmaker, die een paar meter verderop aan het werk was, zag het allemaal gebeuren.

"Dan schrik je wel. Een wiel vloog net langs me heen", vertelt Herman tegen Omroep Gelderland. Hij was aan het schilderen bij een woning aan de Zuiderzeestraatweg (N308) toen hij een harde knal hoorde. "Dat was een bout die knapte", blikt hij terug.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WhatsApp Image 2021 05 06 at 10.38.11 1

Op donderdag 6 mei heeft rond half 11 in de ochtend een kopstaartaanrijding plaatsgevonden op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van de Hogenbrinkweg. In totaal waren en 4 voertuigen betrokken bij het incident. 

Foto's: Constantijn van de Streek

De ambulance is ter plaatse gekomen. Eén bestuurster is ter plekke onderzocht, maar zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 20210430 203741 118

WEZEP - Vrijdagavond 30 april rond 18.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A28 bij Wezep. Tenminste één voertuig raakte dusdanig beschadigd dat deze niet meer zelfstandig kon rijden. Voor zover bekend raakte geen van de inzittende gewond. De beschadigde auto is naar de vluchtstrook geduwd voor verdere afhandeling.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail DSC09528

OLDEBROEK - Vrijdagmorgen 30 april rond 6.50 uur heeft een kop-staart botsing plaatsgevonden op de Zuiderzeestraatweg - N308 ter hoogte van de Verlengde Looweg in Oldebroek. Bij de kop-staart botsing waren drie voertuigen betrokken. De bestuurder van de voorste auto is hierbij gewond geraakt en met onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

De aanrijding gebeurde vlak bij het tankstation Foto Stefan Verkerk News United

WEZEP - Op een parkeerplaats van een tankstation langs de A28 is woensdagochtend een ernstig ongeval gebeurd. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Dat meldt Omroep Gelderland. Het ongeluk vond rond 09.30 uur plaats bij parkeerplaats 't Loo ter hoogte van Wezep. De gewonden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Er zijn drie auto's bij betrokken, die allemaal flink beschadigd raakten. De toedracht van de harde botsing bij het tankstation is nog onduidelijk. De parkeerplaats naast de snelweg is afgesloten. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek.

Schrijf reactie (0 Reacties)

verwanten

OLDEBROEK - Er is een incident en je kunt je naaste(n) niet bereiken. Ben je ongerust over een familielid, partner, vriend of vriendin? En vermoed je dat hij of zij betrokken is bij een incident? Dan kun je contact opnemen met het telefoonnummer van Verwantencontact.

Verwantencontact is een hulpmiddel van de overheid. Het wordt ingezet bij incidenten waarbij veel slachtoffers zijn gevallen of veel mensen ongerust zijn. Via dit telefoonnummer worden ongeruste verwanten geïnformeerd over hun naasten. Gemeenten, veiligheidsregio’s, geneeskundige zorg en politie werken samen binnen Verwantencontact.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

inter

ELBURG - Oplichters maken ook gebruik van het internet, weet wat u moet doen! Wordt er gevraagd om geld? Denk eerst goed na of dat wel klopt. Twijfelt u? Als u gebeld wordt, hang op. Als u een e-mail of berichtje krijgt, verwijder het. Klik niet op de link. Krijgt u opeens een berichtje via WhatsApp met de vraag om geld? Bijvoorbeeld van uw kind of een vriend. Zorg dat u zeker weet dat het berichtje van uw (klein)kind of vriend(in) komt! Bijvoorbeeld door te bellen. Niet gebeld = geen geld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 2

OLDEBROEK - Sinds kort is de aangifte van winkeldiefstal gewijzigd. U kunt, als ondernemer,nu online aangifte doen van winkeldiefstal (politie.nl/winkeldiefstal) Met wijkagent Jan Willem Jansen geeft hierover een toelichting.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politieboete

WEZEP - Vrijdagavond 9 april is een 31 jarige inwoner uit Wezep voor de derde keer in korte tijd staandegehouden ivm het rijden met ongeldig rijbewijs. Tegen de man wordt wederom proces-verbaal opgemaakt.

Schrijf reactie (0 Reacties)

112

OLDEBROEK -  Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dit nummer bel je wanneer je zelf, of iemand anders, in direct gevaar is of als er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld als iemand zwaargewond is, dringende medische hulp nodig heeft, bij brand of als je getuige bent van een misdrijf zoals geweld of een inbraak.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)