Getuigen gezocht

OLDEBROEK - De politie van Oldebroek meldt op Twitter, dat men op zoek is naar getuigen van vernieling van het springkussen van speeltuin 'Op de Wip' in Oldebroek. Deze vernieling vond afgelopen week plaats.

Was u getuige of heeft u tips, dan mag u dat melden via 0900 - 8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11OLDEBROEK/ELBURG - Een man uit Oldebroek werd de afgelopen nacht in Elburg aangehouden. Dit gebeurde na een achtervolging vanuit Flevoland, waarbij politie Oldebroek assisentie verleende. De man bleek te rijden onder invloed. Verder was het een onrustige horecanacht waarbij 26x proces-verbaal werd uitgereikt voor verschillende feiten.

Boetes werden onder anderen uitgedeeld voor het wildplassen tegen een winkelpand (149 euro), baldadigheid, het drinken op straat en het beledigen van de politie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

PolitieboeteOLDEBROEK - Op de Westerweg in Oldebroek werd vrijdag een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werd een rijbewijs ingevorderd. De automobilist reed met een snelheid van 125 km/h in plaats van de toegestane 60. 

Verder werd er nog een bestuurder aangehouden die teveel alcohol had genuttigd. Hij werd meegenomen voor nader onderzoek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

18034203 769312349894998 2502827683682618905 n

ELBURG/OLDEBROEK - Om zichzelf te laten zien gaan politieagenten van team Veluwe Noord proberen onder het motto 'Rent a cop' aangedragen verzoeken van bewoners uit te voeren. Waar in Elburg en Oldebroek wilt u de politieagenten zien?

Op dinsdag 16 mei tussen 13:30 uur en 22:00 uur staan er vier agenten van de clusters Elburg en Oldebroek extra tot uw beschikking. De collega’s zijn beschikbaar om aandacht te besteden aan de door uw aangedragen verzoeken. Welke? Dat kunt u op de facebookpagina van politie Elburg Oldebroek aangeven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11NUNSPEET/OLDEBROEK - De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij in een supermarkt in Nunspeet een vrouw in haar gezicht heeft geslagen. Dankzij getuigen kon de man worden opgespoord. Hij is aangehouden in Oldebroek. Dit meldt de wijkagent op Twitter.

Wat de aanleiding van de klap was, is niet bekend.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Stefan Verkerk't LOO - Bij een ongeluk tijdens het motorcrossevenement bij Oldebroek is in ieder geval één crosser gewond geraakt. Bij het ongeluk is ook een traumahelikopter ingezet. Volgens de organisatie raakte de crosser gewond nadat hij met een andere crosser in botsing kwam. Daardoor belandde hij in de hekken.

Over de aard van de verwondingen is niets bekend. De crosser is met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

natuurbrand 1024x608

OLDEBROEK - Lente; veel mensen trekken eropuit. De natuur is prachtig, maar ook heel kwetsbaar. Eén nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. Veruit de meeste natuurbranden worden veroorzaakt door menselijk gedrag.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft u graag een paar tips voor een veilige wandeling, picknick of barbecue.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11HATTEMERBROEK -  De vermiste vrouw uit Hattemerbroek is weer terecht. Dit laat de politie van Oldebroek via Twitter weten. De afgelopen nacht werd er uitgebreid naar de vrouw gezocht met onder anderen een politiehelikopter. 

De vrouw kwam vanmorgen in goede gezondheid weer bij haar huis aanlopen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11WEZEP - De politie van Oldebroek meldt op Twitter, dat er afgelopen dinsdag is ingebroken in een tweetal bedrijfsbusjes, die op de carpoolplaats in Wezep stonden. De buit bestond o.a. uit een bandenzaag en een trilplaat

Was u getuige of heeft u tips, dan mag u dat melden via 0900 - 8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

17903625 763250027167897 4397376674294548487 n

't HARDE - In de vroege ochtend van 11 april is er aan de Vale Ouwelaan een hennepkwekerij opgerold. In de twee kweekruimtes stonden een totaal van ongeveer 250 hennepplanten. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. In de woning waren twee mensen aanwezig, welke zijn aangehouden. Tevens werden er twee gestolen fietsen in de tuin aangetroffen. De politie is bezig met het onderzoek.

De politie wil nogmaals benadrukken dat het hebben van een hennepkwekerij waarbij de stroom illegaal is afgetapt, levensgevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Het zal niet de eerste keer zijn dat de woning in de brand vliegt.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11WEZEP - In verband met de vernielingen bij vv Berkum zijn vijf Wezepers verhoord door de politie. Dit meldt de wijkagent op Twitter. De ontstane schade bij de voetbalvereniging zal op hen worden verhaald.

Justitie zal zich verder buigen over deze zaak. De schade loopt in de duizenden euro's. Men zal zich ook nog moeten verantwoorden bij WHC.

Schrijf reactie (0 Reacties)

C8uC9wjXgAAq2CAWEZEP - Onbekende(n) hebben vernielingen verricht aan het dorpshuis in Wezep meldt de wijkagent van politie Oldebroek op Twitter Het lijkt erop dat er met een luchtbuks is geschoten op de glazen wand van het dorpshuis. Twee glasplaten zijn hierbij beschadigd.

De politie zal een en ander nader onderzoeken en is op zoek naar informatie betreffende deze vernieling.

Schrijf reactie (0 Reacties)

WhatsApp Image 2017 04 05 at 09.34.16

WEZEP - De brandweer Wezep moest vanmorgen uitrukken voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Verlengde Meidoornstraat in Wezep. Drie brandweerwagens kwamen ter plaatse waaronder een hoogwerker. De brand werd ontdekt door de bewoonster die de rook bemerkte. Zij riep de hulp in van de buurman die op zijn beurt de brandweer inschakelde. 

Foto's Tim de Kruijf

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11HATTEM - De politie in Hattem heeft een succesje geboekt in de aanpak van inbrekers op carpoolplaatsen in de stad. Dat meldt ze op Facebook. Afgelopen weken kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van inbraken in voertuigen op carpoolplaatsen.

Vorige week konden agenten op een van de parkeerplaatsen een 48-jarige inwoner van Utrecht oppakken voor inbraak in een auto.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

C8eNJ7XXgAE2HYvOLDEBROEK - Handhaving Oldebroek meldde maandagmorgen dat er meldingen van meerdere afvaldumping in het bos aan de Bovenstedwarsweg 't Loo-Oldebroek waren binnengekomen.

Na onderzoek is men bij een verdachte uitgekomen van de eerder vandaag aangetroffen afvaldump. Verdachte zal zo spoedig mogelijk gehoord worden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie

ZWOLLE - Een 39-jarige automobilist uit Wezep heeft vanavond zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij met te hoge snelheid op de A28 bij Zwolle reed.

De man reed 178 kilometer per uur, waar 120 was toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11WEZEP - Vrijdagavond vond er op de Stationsweg in Wezep een kop-staart aanrijding plaats tussen 2 personenauto's. Hierbij vielen geen gewonden. Beide bestuurders werden nog wel onderworpen aan een blaastest. Hierbij blies 1 bestuurder blies een A'tje en werd meegenomen naar het bureau. Bij een verdere test bleek een uitslag van 365 UG/L .

Het betrof een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11WEZEP - De politie van Oldebroek meldt op Twitter, dat men op zoek is op zoek naar getuigen van een inbraak in 3 auto's. Deze vond vanmiddag rond 14.30 uur plaats op de parkeerplaats van de Plukon aan de Industireweg in Wezep.

Was u getuige of heeft u tips, dan mag u dat melden via 0900 - 8844

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0009WEZEP - Vanmiddag is de brandweer opnieuw gealarmeerd in verband met rookontwikkeling bij pluimveeverwerker Plukon in Wezep. De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen. Het personeel werd naar buiten gedirigeerd en het productieproces werd stopgezet.

De brandlucht en rookontwikkeling werden veroorzaakt door enkele smeulende kratjes. De brandweer voerde verder nog enkele controles uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieOLDEBROEK - De politie op de Veluwe waarschuwt bedrijven alert te zijn op valse rekeningnummers op facturen. Er zijn oplichters actief die facturen via de post onderscheppen en vervalsen. Binnen de teams Veluwe-Noord en Veluwe-West zijn twee aangiftes binnen gekomen van deze manier van oplichting.

Rekeningen die bedoeld waren voor bedrijven zijn door de oplichters onderschept. Het rekeningnummer van de factuur werd vervalst en vervolgens doorgestuurd naar het geadresseerde bedrijf.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)