con1

OLDEBROEK - In een bedrijfshal van Van Werven aan de Bovendwarsweg heeft vanavond korte tijd brand gewoed in een container. Twee blusvoertuigen en twee waterwagens kwamen ter plaatse. Nadat de Officier van Dienst het sein brand meester had gegeven, werd een ventilator ingezet om de rook uit de hal te blazen. De inhoud van de container werd vervolgens buiten afgeblust. 

con2

politie11

HARDERWIJK /WEZEP - Meerdere auto's zijn gisteren op de A28 thv Harderwijk met elkaar in botsing gekomen nadat kort daarvoor een ongeval op diezelfde plek had plaatsgevonden. De vijf inzittenden van het voertuig dat in botsing kwam met de politieauto, die daar stond om de weg af te sluiten, waren een 55-jarige man, een 46-jarige vrouw, een 27-jarige vrouw en twee minderjarigen uit Wezep. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door FO verkeer (Forensische Opsporing Verkeer).

Infocus logo

De Brandweerpost Wezep zoekt versterking. Met name overdag. Werk en/of woon je in Wezep of Hattemerbroek kom dan op maandag 23 mei om 19.30 uur naar de brandweerkazerne aan de Rondweg 15 in Wezep en stel al je vragen. De potentiële vrijwilligers krijgen deze avond een inkijkje in het werk van de brandweer. Wil je eerst meer informatie, mail dan naar brandweerpostwezep@vnog.nl

Gesprek met Gerrit Veldman van Brandweer Wezep

brandweer

WEZEP – De Brandweerpost Wezep zoekt versterking. Met name overdag. Werk en/of woon je in Wezep of Hattemerbroek kom dan op  maandag 23 mei om 19.30 uur naar de brandweerkazerne aan de Rondweg 15 in Wezep en stel al je vragen. De potentiële vrijwilligers krijgen deze avond een inkijkje in het werk van de brandweer.

Wil je eerst meer informatie, mail dan naar brandweerpostwezep@vnog.nl

burgernetlogo

 

Update 13.28 uur: De jongen is in goede gezondheid aangetroffen dankzij burgernet.

't LOO -  Burgernet maakt melding van een vermissing. van een elfjarige jongen uit 't Loo. Hij heeft een smal postuur en draagt een joggingbroek met camouf.print, een groene trui met capuchon, een zwart/grijze jas en blauwe schoenen

Tips? Bel nu 112 

 

chalet2

WEZEP - Vanmiddag heeft een brand gewoed  in een chalet aan de Bovenheigraaf  in Wezep.  De brandweer was aanwezig met drie voertuigen om de brand meester te worden. Het sein brand meester kon iets na 15.00 uur worden gegeven. 

Bevelvoerder Boer vertelt wat er is gebeurd: ‘We zijn ter plaatse gekomen na een melding van eerst een brandgerucht, daarna werd het een melding woningbrand. Aangekomen troffen wij een chalet aan die onder de rook bedwelmd was. Uiteindelijk hebben wij een ‘binnenaanval’ ingezet en zo de brand in ieder geval onder controle weten te krijgen en daarmee voorkomen dat de chalet volledig is afgebrand’.’

chalet3

thumbnail 20220309 mobiel media lab politie wezep

WEZEP  -  Op vrijdag 11 maart 2022 komen wijkagenten, burgemeester Tanja Haseloop-Amsing en het politie Multi Media Lab naar het Meidoornplein in Wezep. Belangstellenden kunnen er kennis maken met zowel politie als handhaving van de gemeente en vragen stellen of verhalen delen. In het Lab zijn er ook diverse politiequizzen om te spelen, een enquête en gadgets voor kinderen.

Lees meer >

bedrijfsbus

WEZEP - Afgelopen nacht, zondag 6 maart, werd, voor zover nu bekend in vijf bedrijfsbussen ingebroken en gereedschap gestolen. De inbraken zijn in meerdere straten gepleegd. Het betreft de Magnoliastraat, Rietdekkersweg en de Nieuwlandsweg in Wezep. Heeft u afgelopen nacht verdachte personen of voertuigen gezien? Meld u zich dan bij de politie  Als u camera's heeft hangen in de genoemde omgeving dan vraagt de politie deze beelden na te kijken.

schuur2

OLDEBROEK  - In Oldebroek was de brandweer vanmorgen ter plaatse aan de Zuiderzeestraatweg voor een uitslaande brand in een schuur. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Er werd opgeschaald naar ‘middel brand’.en een  tweede blusvoertuig, hoogwerker en materieel voor de waterwinning  schoten te hulp. Het gaat om een schuur van zo’n 150 vierkante meter. In de schuur zouden onder andere viskarren staan. Iets na half 9 werd het sein brand meester  gegeven en kon de brandweer beginnen met nablussen. De oorzaak van de brand is (nog) onbekend.

water

OLDEBROEK -  Al een tijdje werkt het ventiatiesysteem van de Timotheusschool niet optimaal en na het weekend hoorden ze gorgelende geluiden in de school. De ruimte onder de school bleek vol water te staan.

Eerst werd het water door de brandweer naar de straat afgevoerd, maar die kon het niet aan, waarna het water in de naburige Nobelsingel werd geloosd.

schbr1

OLDEBROEK  - Aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek stond vanavond een grote schuur in brand.Dat meldt de  Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland In de schuur stonden auto’s. Er bevonden zich  geen dieren in het pand. Twee blusvoertuigen, een hoogwerker en watertankwagen rukten in eerste instantie uit, maar nadat de brand werd opgeschaald naar 'grote brand' kwam daar nog een derde blusvoertuig bij.

Het gebouw kan als verloren beschouwd worden. Er werd vervolgens ingezet op behioud van de naastgelegen schuren. 

Rond 21.30 uur kon het sein brand meeste worden gegeven. De brand is beperkt gebleven tot de schuur met auto’s. Door hard werken door de brandweereenheden is overslag naar een stal met paarden voorkomen.

 

Lees meer >

Brand ASK 220217

Vanmiddag heeft er korte tijd een brand gewoed op het ASK-terrein. Op het terrein vonden oefeningen plaats met het schieten van mortieren. Hierdoor is er op het terrein een brand ontstaan. Door het snelle optreden van de brandweer op het ASK was de brand snel geblust. 

 

KNRM Elburg opstapper kind nacht

ELBURG  -  In 2021 kwam KNRM reddingstation Elburg 65 keer in actie voor redding en hulpverlening op de randmeren rondom Elburg. In totaal werden er 159 mensen en 6 dieren veilig aan wal gebracht.

Dit is in lijn met de landelijke cijfers van de KNRM die ook een lichte daling laten zien t.o.v. 2020, wat het drukste jaar in de geschiedenis van de KNRM was. Landelijk zijn de 1.400 vrijwillige bemanningsleden van KNRM-reddingboten, waterscooters en kusthulpverlenings-voertuigen 2.200 keer in actie gekomen en zijn er 3.550 mensen en 110 dieren gered of geholpen.

Lees meer >

815c4da3 e995 3192 9b6d 27d7a55960ac 1

´t  LOO  - "Je bent even helemaal ontdaan", vertelt Teun. De vrachtwagenchauffeur uit Epe reed dinsdag op de A28 bij 't Loo toen hij een spookrijder zag inrijden op een andere automobilist en een ravage veroorzaakte. Hij schoot meteen de vluchtstrook op om 112 te bellen.

"Ik zat in de vrachtwagen en dan zit je natuurlijk wat hoger", vertelt Teun. "Ik zag de koplampen van de spookrijder al op 400 meter aankomen. Ik dacht nog bij mezelf: dit is raar, want deze banen gaan dezelfde kant op."

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

politie

't LOO - Het rijbewijs van een man (86) uit Epe wordt ingevorderd nadat hij dinsdagavond in tegenovergestelde richting over de A28 ter hoogte van ‘t Loo reed. De man veroorzaakte door het spookrijden een ongeval waarbij hijzelf en een 20-jarige vrouw uit Zuidlaren gewond zijn geraakt.

De hulpdiensten waren snel aanwezig en er landde een traumahelikopter. De twee slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de man is bloed afgenomen en er wordt verder onderzoek gedaan naar de toedracht.

Spookrijder zorgt voor ravage op A28, meerdere gewonden

815c4da3 e995 3192 9b6d 27d7a55960ac

'T LOO - Een spookrijder heeft gezorgd voor een ravage op de A28. De auto zou ter hoogte van 't Loo frontaal op een andere auto zijn geknald, zo meldt een videocorrespondent. De snelweg is in de richting van Harderwijk afgesloten voor verkeer.

Eerder waarschuwde Rijkswaterstaat via de verkeersinformatie al dat er een spookrijder op de A28 ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek reed. Een politiewoordvoerder zegt dat deze spookrijder een ongeluk heeft veroorzaakt op de snelweg.

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

c913faad ed21 3a64 a3ef 5e9bcef26141

OLDEBROEK - Een automobilist is zwaargewond geraakt, nadat door onbekende reden van de A28 raakte en tegen een boom reed. Door het ongeval is er meer dan een uur vertraging ontstaan. Tussen 't Harde en Wezep is een automobilist tegen een boom in de buitenberm gereden. Een inzittende is ernstig gewond geraakt, meldt een videocorrespondent. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar uiteindelijk is de persoon per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

trailer

WEZEP - De Rondweg in Wezep is vanmorgen enige tijd afgesloten geweest. Op de rotonde Rondweg - Zuiderzeestraatweg stond een defecte trailer.

De lading moest door een kraan van Stouwdam Oldebroek uit de trailer worden gehaald.

dsc09935

OLDEBROEK - Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut, maar heb je de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904.

Lees meer >

po

OLDEBROEK/WEZEP - In Oldebroek en Wezep zijn de afgelopen dagen meerdere pogingen gedaan om de betaalpas van veelal oudere mensen te ontfutselen. Een zogenaamde medewerker van een bank belt eerst op en komt dan langs.

'Trap er niet in, ' waarschuwt de politie.