sch

OLDEBROEK -  Als er hout, kolen of olie gestookt wordt, komen onverbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Die deeltjes hechten zich aan de wand van het kanaal en vormen een brandbare laag. Ontbranding van deze laag kan leiden tot schoorsteenbrand. Ook kan de schoorsteen verstopt raken door andere vervuiling (zoals vogelnesten). Omdat er dan weinig tot geen ‘trek’ meer is, kunnen verbrandingsgassen terugslaan in de kamer. Het gevaar van koolmonoxidevergiftiging ontstaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over acute noodsituaties. Op maandag 6 december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Zeven op de tien Gelderlanders die in het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht ontvingen,herkennen hierdoor een NL-Alert bij een echte noodsituatie. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, volg het advies op en informeer anderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bos

REGIO  - Vrijdag 26 en zaterdag 27 november zijn er in de bos-en buitengebieden op de Noord-Veluwe en Apeldoorn controles uitgevoerd op vuurwerk en stroperij. Hierbij is vuurwerk in beslag genomen en zijn meerdere personen aangehouden.

De controles zijn op de Noord-Veluwe en Apeldoorn uitgevoerd onder de vlag van Stichting Groennetwerk. Verspreidt door het jaar zijn er regelmatig controles in het Gelderse buitengebied. Bij het Groennetwerk zijn boa’s van diverse terrein beherende organisaties aangesloten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

JAA02078

WEZEP -  Aan het begin van de middag werd de hulp van de brandweer ingeroepen na een melding over het ruiken van een gaslucht. De lek was ontstaan door werkzaamheden in een tuin. De gaslek, aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep, was snel dicht en een nutsbedrijf kwam ter plaatse om de situatie netjes op te lossen.

Foto's Jack Aalderink

Schrijf reactie (0 Reacties)

 Politie

´t HARDE  -  Door een ongeval met een vrachtwagen is de rechterrijstrook op de A28 richting Amersfoort dicht bij 't Harde. De vertraging is fors met ruim een uur  over 6 kilometer. 

De A28 Zwolle>Amersfoort is  dicht tussen Wezep en afrit Epe. Het verkeer gaat via de vluchtstrook. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

OLDEBROEK -  Een inbreker heeft slechts dertig seconden nodig om in te breken. Als het langer duurt, staakt hij vaak zijn poging.

Een aantal tips om het een inbreker lastig te maken:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 DSC 0007br

Uit onderzoek van de brandweer in Gelderland en Overijssel blijkt dat de meeste woningbranden ontstaan als gevolg van stoken. Ook koolmonoxidevergiftiging komt voor. Oorzaak: vervuilde of verstopte kanalen. De oplossing is simpel; laat voor een paar tientjes jaarlijks uw schoorsteen vegen. Dat is dan ook het advies van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland..

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

inbraak

WEZEP -  Vanochtend tussen 10.00 en 12.45 uur is er ingebroken in een woning op de Verlengde Kerkweg te Wezep. De dader(s) is/zijn via een raam aan de achterzijde de woning binnengekomen.

Heeft u informatie of een goede camera hangen en woont u in de buurt, neem dan contact op met de politie.

Schrijf reactie (0 Reacties)

sch

WEZEP - Zaterdagavond 16 oktober is het logo van basisschool de Schaapskooi in Wezep behoorlijk vernield. Wijkagent Jan-Willem Janssen: 'De politie doet onderzoek  en mocht u informatie hebben, dan hoor ik dat graag'. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

header2013

WEZEP -  De politie onderzoekt een woninginbraak in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en is uw informatie relevant voor het lopende onderzoek. De inbraak is gepleegd tussen donderdag 14 oktober 2021 16:00 uur en vrijdag 15 oktober 2021 15:30 uur in een woning aan de Kerkweg te Wezep.

Toedracht: Openbreken dakraam aan de achterzijde van de woning.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Brandweer logo close up brand 112 spoed hulpdiensten. groot

´t LOO  - Bij een woning met rieten kap aan de Vierschotenweg op ’t Loo Oldebroek was vanavond sprake van een schoorsteenbrand. 

De brand bevond zich in de schoorsteenpijp van de kachel meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).  Terwijl de bewoners buiten stonden, verkende de brandweer de woning. Gelukkig bleef de brand beperkt tot een brand in het schoorsteenkanaal.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ongeval1

WEZEP – Op woensdagmiddag rond 17.05uur is een scooterrijder uit Wezep gewond geraakt nadat hij een voor hem van rechts komende, op de Ruitersveldweg rijdende, auto aanreed. Ambulancepersoneel en 2 voertuigen van de politie werden opgeroepen. Na de behandeling werd de jongeman voor onderzoek meegenomen naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

6d99006e 5150 3cc7 ad62 4e094c593d07

WEZEP - Op de A28 zijn woensdagmiddag ter hoogte van Wezep zes auto's op elkaar gebotst. De rijbaan was daardoor enige tijd dicht in de richting van Zwolle. Dat resulteerde in een lange file.

Het verkeer richting Zwolle werd bij knooppunt Hoevelaken omgeleid via de A1 en A50. Rond 17.30 uur meldde de ANWB dat de A28 weer helemaal vrij was.

Door mediapartner Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

8

WEZEP - Om 17:17 uur vanmiddag was er een kop-staart botsing op de Zuiderzeestraatweg in Wezep. Twee automobilisten raakten elkaar.. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Een bestuurder is ter observatie meegenomen door ambulancepersoneel. Beide auto's hebben flinke schade opgelopen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

rookm

“Was de rookmelder niet afgegaan, dan waren we er niet meer geweest”

Modern meubilair en oplaadbare apparaten zorgen voor heviger en gevaarlijkere branden. Chiara uit Schiedam overkwam het onlangs toen een hoverboard aan de oplader ’s nachts in brand vloog: “Ik ben niet alleen mijn twee honden kwijt, maar ook al mijn bezittingen. De brandweer zei dat het een kwestie van seconden was. Als we de rookmelder niet hadden gehoord, hadden ook mijn kinderen en ik het niet overleefd”.  Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting zijn gestart met de campagne ‘Rookmelders redden levens’ om slachtoffers van een woningbrand te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie

HEERDE - In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september is een 25-jarige man uit Wezep overleden. Hij was betrokken bij een eenzijdig ongeluk op de Kamperweg. 

De man reed met een 20-jarige man uit Wezep op het fietspad in de richting van Wezep. Door nog onbekende oorzaak is hij de berm ingereden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

WEZEP  -  Afgelopen nacht zijn er in Wezep op heterdaad twee verdachten aangehouden op verdenking van heling van fietsaccu's en fietscomputers. De diefstal van de fietscomputers en fiets accu's zijn gepleegd tussen dinsdag 31 augustus 2021 08:00 uur en woensdag 1 september 2021 01:45 uur en zeer waarschijnlijk gedaan in Wezep. Beide verdachten werden namelijk aangehouden in de Stationsweg te Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

schoen

WEZEP - Afgelopen nacht heeft er op de Zuiderzeestraatweg in Wezep een inbraak in een winkel plaatsgevonden. De politie heeft daarvoor één persoon aangehouden. In het gebied Zuiderzeestrwg/ Ruitersveldwg/Veluwelaan/Nieuwlandswg wordt nog naar één paar schoenen gezocht. De politie weet niet hoe de schoenen eruit zien. Ze zijn mogelijk verstopt in de bosjes of op een dak van een schuur gegooid. Ziet u een paar schoenen dan hoort de politie dit graag. Gelieve de schoen bij aantreffen niet aan te raken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie

WEZEP -  De politie onderzoekt een bedreiging met een mes en de diefstal van een auto. De bedreiging met een mes en diefstal auto is gepleegd op zaterdag 14 augustus 2021 tussen 11:30 uur en 12:00 uur in de omgeving van Van Limburg Stirumlaan te Wezep. Vluchtroute: Onbekend in auto Opel Meriva kenteken 1-SZL-25

Signalement: Sign man ontbloot bovenlijf, fors en dik, blank, leeftijd 25 jaar
Sign vrouw, blank, leeftijd 22 jaar, lengte 1.70m

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

in1

WEZEP  -  Er heeft vanmorgen brand gewoed bij een technisch intallatiebureau aan de Stationsweg in Wezep. Er was veel rookontwikkeling. De brandweer dacht in eerste instantie dat het vuur was ontstaan op de benedenverdieping van het woongedeelte, maar de brand is begonnen op de eerste verdieping en naar beneden uitgebreid. Het vuur zat tussen het systeemplafond en de vloer van de eerste verdieping. Door de snelle inzet kon het vuur worden bedwongen.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland kon de brandweer iets na 12.00 uur het sein brand meester geven. Het pand is gecontroleerd en er wordt nu geventileerd in verband met de rook in het pand.. Salvage komt ter plaatse voor de schadeafhandeling. Oorzaak van de brand is (nog) onbekend.

Foto´s Luke v.d. Berg

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)