OLDEBROEK - Op maandag 23 juni hebben de bestuurders van de gemeenten Elburg en Oldebroek in de Buitensociëteit in Zwolle een toelichting gekregen van de 'Alderstafel' over de ontwikkelingen rond Lelystad Airport. Onder andere dhr. Alders heeft een toelichting gegeven over het huidige voorkeurstraject. Rien Boukema wil reageren op deze ontwikkeling: "Als colleges sturen we nu een brief naar de kamerleden die zich morgen in een hoorzitting laten informeren. Wij zijn niet gelukkig met deze ontwikkelingen en hopen met deze brief het debat over het nut van de uitbreiding van Lelystad Airport een positief-kritische bijdrage te leveren."

Tijdens de bijeenkomst bleken dat er vooral veel vragen waren bij burgers en de verschillende gemeenten over het geluid. Rien Boukema: "Ik vind dat de commissie onvoldoende duidelijk heeft gemaakt wat nu de 'hinderbeleving' van het geluid is. Duidelijk is dat het een en ander binnen de wettelijke norm blijft. Maar in onze gemeenten verwachten we een verhoging van 6 dB (A) ten opzichte van de huidige situatie. Dat betekent een verdubbeling van de beleving en dat is nogal wat."

Volgens wethouder Harm Westerbroek zijn er nog teveel vragen en onduidelijkheden: "Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben al aangegeven geen trek te hebben in Lelystad Airport. Maar belangrijker is de vraag of het wel zo noodzakelijk is als wordt gesteld door dhr. Alders? De prognoses omtrent de toename van het aantal vliegbewegingen rond Schiphol zijn al fors bijgesteld. Daarnaast maken vliegtuigen nu minder lawaai. Wellicht is er wel veel meer ruimte voordat de grenzen van Schiphol worden bereikt."

De inhoud van de brief staat op de websites van de beide gemeenten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment