redeenbedrijf

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek en het IMK gaan samenwerken om het plaatselijke midden- en kleinbedrijf (MKB) te ondersteunen. Doel van dit initiatief is om tijdig in gesprek te komen met ondernemers die in zwaar (financieel) weer verkeren, of daarin terecht dreigen te komen. Met het initiatief ‘155-red-een-bedrijf’ kunnen ondernemers uit Oldebroek kosteloos terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning. Beide partijen ondertekenden het samenwerkingscontract op woensdag 1 juli. Ondernemers uit Oldebroek kunnen vanaf die datum dan ook bij het IMK terecht.

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers in nood te laat (financiële) hulp zoeken bij de gemeente, bijvoorbeeld uit schaamte of onwetendheid. Daarom is er een website en een telefoonnummer waar ondernemers om hulp kunnen vragen. De ondernemer kan daarna direct aan de slag om, samen met een adviseur van het IMK, naar oplossingen te zoeken. Zo blijft een faillissement of een schuldsaneringstraject hopelijk buiten de deur.

Stimuleren regionale werkgelegenheid

Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke pijler van de regionale economie. Wethouder Westerbroek: “Lokaal ondernemerschap juich ik bijzonder toe. Werkgelegenheid is binnen de gemeente Oldebroek een belangrijk thema. Met het initiatief ‘155-red-een-bedrijf’ verlagen we de drempel voor ondernemers die het economisch gezien moeilijk hebben om ondersteuning of een sparring partner te zoeken. Ik hoop van harte dat we hen zo kunnen versterken en de werkgelegenheid kunnen behouden.”

155-Red-een-bedrijf

Han Dieperink, algemeen directeur IMK: “Uit de praktijk blijkt dat ondernemers in probleemsituaties vaak de weg niet kennen, of die weg te laat vinden. Dat leidt onnodig vaak tot bedrijfsbeëindiging. Daarom hebben we vanuit het IMK het initiatief genomen om de eerste hulplijn ‘155-red-een-bedrijf’ in te voeren met als doel om eerder in het traject de ondernemer te ondersteunen.”

Jan Brink, ondernemersadviseur bij IMK: “Het is ook voor de gemeente Oldebroek van essentieel belang om ondernemers die het moeilijk hebben sneller in beeld te krijgen. Ondernemers hebben behoefte aan een ervaren adviseur die de juiste analyse kan maken en met effectieve oplossingen kan komen.”

Ondernemers uit de gemeente Oldebroek die in contact willen komen met het IMK kunnen bellen met: 088 999 0 155, of kijken op: www.155.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment