“Wat gaat goed en wat kan beter”

OLDEBROEK - Eind juni ontvangen 1800 inwoners een uitnodiging van gemeente Oldebroek op de deurmat. In deze brief vraagt de gemeente hen om een digitale vragenlijst in te vullen. Het onderwerp van de enquête is bijvoorbeeld de kwaliteit van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Wethouder Liesbeth Vos van Samenleving: “Sinds dit jaar heeft gemeente Oldebroek een forse uitbreiding van taken op het gebied van jeugd, zorg en werk. We vinden het belangrijk om te weten hoe onze inwoners deze dienstverlening ervaren. Als gemeente streven we er naar om klantvriendelijk, vraaggestuurd en toegankelijk te zijn. ”

De gemeente Oldebroek wil graag dat alle inwoners kunnen meedoen aan de samenleving en in een prettige en veilige omgeving wonen. Daar waar dat nodig is, biedt de gemeente ondersteuning. Wethouder Vos vervolgt: “Naast goede basisvoorzieningen voor kwetsbare inwoners willen we inzetten op mantelzorgondersteuners, toeleiding tot de arbeidsmarkt en een passende dagbesteding. Ik hoop dat veel inwoners de vragenlijst invullen. Hoe meer reacties, hoe beter de gemeente een beeld krijgt van wat gaat goed en wat kan beter. ”

Het onderzoek is een zogeheten nulmeting en vanaf volgend jaar doet de gemeente een resultaatmening. Op deze manier kan de gemeente de tevredenheid van inwoners monitoren en waar mogelijk haar beleid en uitvoering op afstemmen. Voorheen hield de gemeente jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek. Wie een uitnodiging heeft ontvangen, maar deze liever invult op een papieren exemplaar, kan deze opvragen via gemeente@oldebroek.nl of belt met T. 14 0525.

In augustus verwacht gemeente Oldebroek de onderzoeksresultaten. Wie belangstelling heeft, kan deze nalezen op www.oldebroek.nl en het Huis-aan-huisblad.

De inwoners van Oldebroek hebben onlangs de gelegenheid gehad om een korte enquête in te vullen over de dienstverlening in haar algemeenheid. De rode draad hierin was hoe klanten van de gemeente (inwoners en ondernemers) de dienstverlening via bijvoorbeeld de website ervaren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment