img 3126

WEZEP - Binnenkort start de bouw van de eerste woningen in het bouwplan De Krone in Wezep. Gemeente Oldebroek heeft definitief groen licht gekregen. Woensdag 17 juni heeft de Raad van State uitspraak gedaan op het zogeheten lopende beroepschrift en is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Wethouder Harm Westerbroek van Ruimtelijke ordening reageert positief: “Ik ben verheugd dat we het plan kunnen realiseren. We ervaren veel vraag naar woningen in deze prijscategorie op deze locatie. Samen met de ontwikkelaar én in overleg met de omwonenden gaan we voor een mooie en prettige woonplek.”

Het bestemmingplan Wezep Stationsweg maakt de bouw van 31 woningen en 15 appartementen mogelijk op de voormalige locatie van de bedrijven Spakman en Souman.

Uitspraak bezwaren

De zaak lag bij de Raad van State vanwege bezwaren van een aantal omwonenden uit zorg over de verkeersveiligheid in de buurt. Ook werden vraagtekens gezet bij het aantal parkeerplaatsen in het nieuwbouwplan. De Raad van State heeft de bezwaren van de groep indieners bekeken en getoetst. Vervolgens heeft de Raad van State geconcludeerd dat het bestemmingsplan van gemeente

Oldebroek voldoet aan alle wet- en regelgeving. De gemeente kan het plan verder uitvoeren. De werkzaamheden voor het bouwrijp maken, zijn al in volle gang. Met de bouw van de eerste woningen wordt nog voor de bouwvak gestart.

Nog woningen beschikbaar

Van de rijwoningen zijn nog enkele te koop. Het zijn ruime woningen rond de € 200.000,-. Vier seniorenwoningen en de appartementen gaan nog in de verkoop. Een exacte datum en prijzen zijn nog niet bekend. Wie meer informatie wil over het bouwplan kijkt op www.oldebroek.nl of op www.dekrone.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment