OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek biedt haar inwoners of potentiele inwoners sinds maart 2015 de mogelijkheid tot een starterslening of duurzaamheidslening. Om ook financiers, makelaars en adviseurs te wijzen op deze mogelijkheden organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor deze beroepsgroep. Wie belangstelling heeft, is van harte welkom op maandag 8 juni van 15.00 tot 16.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Wethouder Harm Westerbroek: “Met de starterslening krijgen starters in Oldebroek de kans een woning te financieren tegen gunstige voorwaarden. Hiermee bevorderen we de doorstroming van woningen, zowel in de koop- als huursector. Dat heeft een gunstig effect op de bouwproductie, werkgelegenheid en leefbaarheid in de dorpen. Een ander speerpunt is de ontwikkeling tot een energiezuinige gemeente. De geboden mogelijkheid aan particuliere huiseigenaren om zijn huis energiezuiniger te maken via een duurzaamheidslening is een mooie stap hierin.”

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor financiers, makelaars, tussenpersonen en adviseurs op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Op deze manier kunnen ook zij wijzen op de mogelijkheden die de gemeente Oldebroek biedt om op het gebied van leningen en het duurzamer maken van een woning. De uitvoering van de regeling is uitbesteed aan Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Een medewerker hiervan is ook bij de bijeenkomst aanwezig om een toelichting te geven. Tijdens de middag is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Wie belangstelling heeft, meldt zich uiterlijk woensdag 3 juni 2015 aan via gemeente@oldebroek.nl.

In januari 2015 heeft de gemeenteraad ingestemd met de starters- en duurzaamheidslening. Meer informatie over de leningen is te vinden op www.oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment