ZWOLLE/OLDEBROEK - partijen in de regio Zwolle een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de ambitie ‘een reguliere werkplek voor zoveel mogelijk mensen’ uit te voeren. Om deze ambitie te bekrachtigen, hebben de gemeenten in de regio Zwolle, werkgeversorganisaties, vakbonden, onderwijsinstellingen en het UWV een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Ook de gemeente Oldebroek sluit zich hierbij aan. Wethouder Liesbeth Vos: “Met deze ondertekening wil ook onze gemeente onderstrepen dat we het belangrijk vinden dat we zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen.”

Werk is belangrijk. Dat is het centrale uitgangspunt in de zogeheten Participatiewet. De wethouder vervolgt: “Werk leidt tot meer zelfvertrouwen, economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling. Daarom gaat de gemeente Oldebroek uit van het motto: werk, tenzij.”

Mensen die geen betaald werk hebben en niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien worden door de gemeente bijgestaan. Maar steeds staat de weg naar werk voorop. Wie een uitkering ontvangt, wordt zo veel mogelijk ondersteund door de gemeente door een werkcoach. Die kan helpen bij het vinden van een werkervaringsplaats, of vrijwilligerswerk om zo de weg naar betaald werk korter te maken. Ook heeft de gemeente veelvuldig contact met lokale werkgevers. Zij krijgen onder meer ondersteuning om invulling te geven aan vacatures. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment