HATTEMERBROEK - In Hattemerbroek ligt aan de Hanesteenseweg een bouwlocatie, waar nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. De locatie heet De Driehoek. Zowel gemeente als dorpsoverleg Hattemerbroek hebben aangegeven voorstander te zijn van bouwen via een CPO-groep in Hattemerbroek : Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. De bouwgroep vraagt iedereen die belangstelling heeft om samen met de bouwgroep een eigen woning in Hattemerbroek te bouwen zich te melden.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van woningbouw waarbij de toekomstige bewoners gezamenlijk hun eigen droomhuis gaan realiseren. De bouwers vormen gezamenlijk een bouwgroep (een vereniging), die het bouwplan gaat uitwerken. De bouwers bepalen gezamenlijk hoe en wat er gebouwd gaat worden. Om de locatie optimaal te benutten en de plannen goed en zorgvuldig te kunnen opzetten, heeft de provincie een subsidieregeling om in de eerste fase de kosten voor ontwerp en professionele begeleiding te kunnen betalen. Bij het maken van de plannen hebben alle deelnemers (de leden van de vereniging) voortdurend inzicht en inspraak in het stedenbouwkundig ontwerp, het bouwsysteem, de bouwmaterialen, het afwerkingsniveau en het kostenniveau. In de fasen daarna heeft iedere koper uiteraard de gelegenheid zelf te beslissen over de indeling en afwerking van zijn/haar eigen woning.

input

Op het kaartje is aangeven waar De Driehoek in Hattemerbroek ligt. De Driehoek biedt ruimte voor 11 tot 15 woningen (afhankelijk van de grootte). Mocht u willen gaan kijken, de straat is al aangelegd en u krijgt dus al een aardige indruk van het gebiedje. De invulling ligt niet vast: er zijn mogelijkheden voor vrijstaand, tweekapper of rijenwoning. En er is ruimte voor starters tot en met senioren. Er is inmiddels een eerste groep gevormd en Vereniging De Driehoek Hattemerbroek is eind april formeel bij de notaris opgericht! Maar er is nog plaats voor meer deelnemers. Mocht u belangstelling hebben om in Hattemerbroek te gaan wonen en een eigen woning te bouwen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met: Jules van der Weerd, tel 06 – 233 668 65. Aanmelden is mogelijk tot 27mei 2015

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment