OOSTERWOLDE - Op zaterdagmiddag 2 mei heeft een tragisch ongeval plaatsgevonden in Oosterwolde tijdens een jaarlijks terugkerend oldtimer-evenement. Een hoogwerker is naar voren geklapt terwijl zich mensen in de bak bevonden. Hierbij zijn één dodelijk slachtoffer en 11 gewonden te betreuren. Het dodelijk slachtoffer is een 48-jarige man uit Oosterwolde. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter. Van de elf gewonden, waaronder zeven kinderen, verkeren er twee in levensgevaar. Van de slachtoffers komen er vijf uit de gemeente Oldebroek. De overige slachtoffers komen uit Oude Pekela, Doornspijk, Kamperveen en Dronten. De slachtoffers zijn in eerste instantie overgebracht naar ziekenhuizen in Zwolle en Harderwijk.

Lees ook: Veelgestelde vragen ongeval Oosterwolde - Informatie gemeente Oldebroek

Lees ook: Dode en gewonden bij tragisch ongeval in Oosterwolde

Direct na het ongeval is zorg uitgegaan naar de mensen die getroffen zijn. De aula van de Dorpskerk in Oosterwolde is opengesteld voor ooggetuigen en andere mensen die hier behoefte aan hadden. Ook in de komende periode blijft dit een grote zorg en belangrijk aandachtspunt. De politie en het Openbaar Ministerie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn was snel ter plaatse op de plek van het ongeval. “Wat begon als een stralende dag in Oosterwolde, is geëindigd in een drama. Mijn gedachten gaan uit naar de familieleden, andere nabestaanden en de gemeenschap van Oosterwolde.”

Op de website www.oldebroek.nl is een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden geplaatst.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment