HATTEMERBROEK - Op 1 juli draagt de gemeente Oldebroek het beheer en dagelijks onderhoud van haar gymzaal in Hattemerbroek over aan het bestuur van dorpshuis De Bouwakker. Beide partijen gaan een overeenkomst aan voor vijf jaar. Op termijn wil De Bouwakker overwegen of verlenging inclusief overname van het groot onderhoud haalbaar is. Door de overdracht blijft de gymzaal voor het dorp behouden en krijgt het verenigingsleven in Hattemerbroek een nieuwe impuls.

Brug te ver

De aankoop van de Erica Terpstrahal door de gemeente heeft directe gevolgen voor de gymzalen in Hattemerbroek en Wezep. Om de nieuwe exploitatie van de sporthal te dekken leek sluiting van deze gymzalen nodig. Alle gebruikers moesten dan verhuizen naar of de Erica Terpstrahal of de Kamphal. Gymnastieklessen in de Erica Terpstrahal was voor de Nassauschool uit Hattemerbroek een brug te ver. Daarom hebben de Nassauschool, het Dorpsoverleg Hattemerbroek en De Bouwakker de koppen bij elkaar gestoken om sluiting van de gymzaal te voorkomen. Uiteindelijk was het bestuur van dorpshuis De Bouwakker bereid om beheer en dagelijks onderhoud van de gymzaal op zich te nemen.

Impuls verenigingsleven

Met de overdracht ziet het dorpshuisbestuur kansen om de exploitatie van de Bouwakker te verbeteren en het verenigingsleven in Hattemerbroek een nieuwe impuls te geven. Voorzitter Theo Littel van De Bouwakker: “De gymzaal vormt eigenlijk al een geheel met het dorpshuis. Wij kunnen met de inzet van onze vrijwilligers en met een gemeentelijke bijdrage de exploitatie van de gemeente overnemen. Over extra gebruik van de gymzaal zijn we al in gesprek met onze lokale verenigingen.”

Voor de gemeente Oldebroek past de overdracht van de gymzaal naadloos in haar Oldebroek voor Mekaar-gedachte. Wethouder Liesbeth Vos: “Er zit veel energie in Hattemerbroek. De Bouwakker heeft haar nek uitgestoken om de gymzaal van ons over te nemen. Daardoor blijft het voorzieningenniveau op peil, de gymzaal biedt extra exploitatiemogelijkheden voor het dorpshuis en de gemeente bespaart op kosten. Je kunt dan met recht spreken van een win-win situatie. Ook dat is Oldebroek voor Mekaar. ”

Overeenkomst

De afspraken rond de overdracht zijn vastgelegd in een overeenkomst die op 24 april in de Bouwakker wordt ondertekend. Tegelijk met de overdracht gaat de gemeente nog enkele werkzaamheden uitvoeren in de gymzaal. Belangstellenden voor het gebruik van de gymzaal vanaf 1 juli 2015 kunnen contact opnemen met De Bouwakker, telefoon 038-3761980 of bouwakker@hetnet.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment