OLDEBROEK - Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Tijdens deze dodenherdenking wordt om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Ook in de gemeente Oldebroek staan we hierbij stil. De Oranjeverenigingen van Oosterwolde, Oldebroek en Wezep organiseren op 4 mei herdenkingsceremonies. Op 5 mei is het tijd voor de viering van de bevrijding.

Programma 4 mei
Oosterwolde
19.30 uur, stille tocht en kranslegging bij oorlogsmonument. Wethouders Westerbroek en Groot zijn hierbij aanwezig.
Oldebroek
18.30 uur, bijeenkomst voorafgaand aan herdenking bij Luctor et Emergo Oldebroek. Wethouder Vos houdt een korte toespraak. Aansluitend om 19.30 uur is er een stille tocht en kranslegging bij begraafplaats De Eekelenburg.
Wezep
18.45 uur, bijeenkomst in de Kruiskerk Wezep, Om 19.30 uur vertrek stille tocht vanaf de Kruiskerk naar het monument op het Meidoornplein. Bij het monument houdt burgemeester Hoogendoorn om 19.45 uur een toespraak.

Programma 5 mei
Oldebroek
20.00 uur, bevrijdingsconcert in de Goede Herderkerk. Burgemeester Hoogendoorn begeleidt de samenzang op het orgel.
Wezep
19.00 uur, bevrijdingsfeest met verschillende artiesten uit de omgeving. Burgemeester Hoogendoorn opent het feest met een korte toespraak. Als afsluiting is er een spectaculaire vuurwerkshow.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment