OLDEBROEK - Op donderdag 21 mei wordt een bijeenkomst georganiseerd waarbij de nieuwe Omgevingswet centraal staat. De gemeente Oldebroek vertelt tijdens deze bijeenkomst hoe zij zich voorbereidt op deze nieuwe wet. De bijeenkomst start om 15.00 uur. De locatie is de Zeuven Heuvels, Stationsweg 110 in Wezep.

Sprekers: Harm Westerbroek (wethouder Ruimtelijke ontwikkelingen, gemeente Oldebroek), Lambert Jongetjes (ondernemer/gastheer Zeuven Heuvels), Jos Dolstra (MWH Global), Jan Kaat (teamleider gemeente Oldebroek)

Datum: 21 mei
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Zeuven Heuvels, Stationsweg 110, 8091 AG Wezep

Met de Omgevingswet op komst stellen gemeenten zich vragen als: welke rol wil ik als gemeente innemen in de samenleving? En hoe richt ik daar mijn organisatie op in? In de Gelderse gemeente Oldebroek doet men dit onder de noemer ‘Oldebroek voor Mekaar’. Deze aanpak staat voor samenwerken aan een sterke en leefbare samenleving, waarbij ruimte is voor inwoners en ondernemers om zelf verantwoordelijkheid te dragen en initiatieven te ontplooien. De gemeente ondersteunt en faciliteert. ‘Oldebroek voor Mekaar’ gaat niet alleen over het sociale domein maar is een gemeentebreed programma.
Oldebroek heeft in 2014 een impactanalyse laten uitvoeren om de gevolgen van de Omgevingswet voor de gemeente in kaart te brengen. Op basis hiervan heeft de gemeente een plan van aanpak opgesteld en bereidt zij zich voor op de komst van de wet. Een inspirerende aanpak voor andere gemeenten.

Programma
15:00 – 15.30 uur Inloop met koffie en thee
15.30 – 15:35 uur Welkomstwoord door gespreksleider Jos Dolstra
15.35 – 15:45 uur Introductie Zeuven Heuvels door Lambert Jongetjes
15.45 – 16:00 uur Impact Omgevingswet op gemeenten door Jos Dolstra
16.00 – 16:25 uur Visie op de Omgevingswet vanuit de gemeente door
Harm Westerbroek en Jan Kaat
16.25 – 17:00 uur Gelegenheid voor vragen en discussie
17:00 uur Afsluiting en gelegenheid om na te praten onder genot van een hapje en een drankje

U bent van harte welkom! U kunt zich t/m 13 mei opgeven voor deze bijeenkomst via een e-mail aanpostbus.eenvoudigbeter@minienm.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment