WEZEP - Op maandag 20 april geeft burgemeester Adriaan Hoogendoorn het officiële startsein voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne. De brandweer, nu nog gevestigd in Hattemerbroek, verhuist naar Wezep. De kazerne komt in het bestaande gemeentewerfcomplex aan de Rondweg.

In 2013 besloot de gemeenteraad de brandweerkazerne te verplaatsen van Hattemerbroek naar Wezep. De verhuizing is noodzakelijk om in de hele regio Wezep de wettelijke aanrijtijden van de brandweer te kunnen halen. Op de huidige locatie aan de Middeldijk in Hattemerbroek is dit niet langer mogelijk. Door de nieuwe kazerne in te passen in het bestaande gemeentewerfcomplex aan de Rondweg 15 in Wezep ontstaat een multifunctioneel complex. Brandweer en buitendienst van de gemeente Oldebroek maken straks gebruik van gezamenlijke faciliteiten zoals een werkplaats, wasplaats en instructieruimte.

Op maandag 20 april geeft burgemeester Adriaan Hoogendoorn om 8.00 uur het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe complex. Dit zal hij doen door de onthulling van het bouwbord aan de Rondweg 15. Burgemeester Hoogendoorn is blij met de bouwstart van het nieuwe complex: “Na alle voorbereidingen is het goed dat de bouw nu eindelijk kan starten”. Hij ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet: “Zowel de brandweer als de gemeentelijke buitendienst beschikken straks over alle faciliteiten om hun dienstverlenende taken naar de samenleving optimaal uit te kunnen voeren”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment