smiley Hbroek

HATTEMERBROEK - Dinsdag 7 april nam het Dorpsoverleg Hattemerbroek de Digitale Snelheids Display (DSD) in gebruik. De aanschaf en plaatsing is geboren uit eigen initiatief en heeft als doel de verkeersveiligheid in het dorp te vergroten door weggebruikers bewust te maken van hun rijgedrag. De verkeersveiligheid is voor de inwoners en zo ook voor het Dorpsoverleg Hattemerbroek al jaren een vast agendapunt. De snelheidsmeter is aangeschaft uit het gemeentelijk dorpsbudget (Dorpsgericht Werken). Vanuit dit budget worden breed gedragen lokale initiatieven bekostigd.

Dorpsgericht Werken

Dorpsoverleg Hattemerbroek heeft naar aanleiding van de meldingen over de verkeersveiligheid in samenspraak met Berry de Kruijff, verkeersdeskundige van de gemeente Oldebroek, in 2014 een mobiele digitale snelheidsmeter laten plaatsen. Op basis van de resultaten (preventieve werking) werd er besloten om een beroep op het dorpsbudget te doen voor de aanschaf van een ‘eigen’ snelheidsmeter waardoor dit succesvolle middel frequenter ingezet kan worden. Op dit moment staat de snelheidsmeter aan de Zuiderzeestraatweg maar de display zal op verschillende plaatsen worden ingezet. Dorpsoverleg Hattemerbroek hoort graag van de inwoners van Hattemerbroek naar plaatsen waar de verkeersveiligheid nog meer ter discussie staat. De snelheidsmeter zal dan op die plekken geplaatst worden. Locaties kunnen doorgemaild worden naar dorpsoverleghattemerbroek@gmail.com

Snelheidsdisplay

Het display meet 24 uur per dag, 7 dagen per week in één richting de snelheid van het verkeer. Automobilisten die langs het display rijden, krijgen direct hun gereden snelheid te zien plus een smiley. Tenminste als men zich houdt aan de maximum snelheid; een boos gezichtje staat voor een te hoge snelheid. Weggebruikers worden dus direct gewezen op het eigen weggedrag. Het ‘gevoel’ dat er te hard gereden wordt, kan op deze manier concreet worden gemaakt. Na afloop kunnen de meetresultaten worden uitgelezen en kunnen, indien nodig, gerichte acties worden bedacht om negatief verkeersgedrag tegen te gaan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment