OLDEBROEK  - Op 17 april is het precies 70 jaar geleden dat Oldebroek bevrijd is. Hier wordt bij stilgestaan door het overdragen van de adoptie van het monument in Wezep. Ook hebben de Oranjeverenigingen van Oosterwolde, Oldebroek en Wezp dit jaar weer een mooi programma georganiseerd op 4 en 5 mei.

Oldebroek 70 jaar bevrijd
Elk jaar wordt de adoptie van het monument op het Meidoornplein en daarbij het onderhoud overgedragen aan een basisschool uit Wezep. “Het is belangrijk dat dit wordt doorgegeven aan kinderen. Vrijheid moet je leren en vrijheid moet je doorgeven.”, aldus de organisator, de heer Van der Zande.

Dit jaar vindt de overdacht plaatst op 17 april om 10.30 uur. De leerlingen van groep 8 van de Goede Herderschool dragen de adoptie van het monument over aan kinderen van groep 7 van de Klepperbelt.
Burgemeester Hoogendoorn: “We staan in de komende weken stil bij het feit dat Nederland en ook Oldebroek 70 jaar geleden is bevrijd. Vrijheid is niet iets vanzelfsprekends, het is goed om daar bij stil te staan en dit door te geven aan de kinderen.”

4 en 5 mei
Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Tijdens deze dodenherdenking wordt om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Ook in de gemeente Oldebroek staan we hierbij stil. De Oranjeverenigingen van Oosterwolde, Oldebroek en Wezep organiseren op 4 mei herdenkingsceremonies. Op 5 mei is het tijd voor de viering van de bevrijding.

Programma 4 mei
Oosterwolde
19.30 uur, stille tocht en kranslegging bij oorlogsmonument. Wethouders Westerbroek en Groot zijn hierbij aanwezig.

Oldebroek
18.30 uur, bijeenkomst voorafgaand aan herdenking bij Luctor et Emergo Oldebroek. Wethouder Vos houdt een korte toespraak. Aansluitend om 19.30 uur is er een stille tocht en kranslegging bij begraafplaats De Eekelenburg.

Wezep
19.00 uur, bijeenkomst in de Kruiskerk Wezep. Om 19.40 start een stille tocht naar het monument op het Meidoornplein. Bij het monument houdt burgemeester Hoogendoorn een toespraak.

Programma 5 mei
Oldebroek
20.00 uur, bevrijdingsconcert in de Goede Herderkerk. Burgemeester Hoogendoorn begeleidt de samenzang op het orgel.

Wezep
19.00 uur, Burgemeester Hoogendoorn zal het bevrijdingsvuur in ontvangst nemen op het WHC-terrein. Daarna volgt een bevrijdingsfeest met verschillende artiesten uit de omgeving. Als afsluiting is er een spectaculaire vuurwerkshow.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment