OLDEBROEK - Sinds 1 maart 2015 is het aan de balie van het gemeentehuis in Oldebroek alleen nog mogelijk om met de pinpas te betalen. Na de eerste maand met deze nieuwe werkwijze is het tijd voor een eerste korte terugblik.

Wethouder Lydia Groot: “De invoering van het alleen-pinnen-beleid is over het algemeen goed en soepel verlopen”. In de periode voorafgaand aan de start zijn er persberichten verschenen en hebben we de burgers actief geïnformeerd. En nu zie je op verschillende plaatsen in het gemeentehuis aankondigingen over het alleen met de betaalpas te kunnen betalen. Ook worden burgers bij het aanvragen van producten actief geïnformeerd; telefonisch, persoonlijk of digitaal.

Natuurlijk zijn er ook minder positieve geluiden. Sommige mensen moeten nog even wennen of vragen zich af of de gemeente Oldebroek het recht heeft om een wettig betaalmiddel te weigeren. Zolang er alternatieven zijn is dat geen probleem. Wethouder Lydia Groot: “Binnen onze gemeente kan iedereen de producten of diensten aanschaffen waar behoefte aan is. Het alleen-pinnen-beleid verandert daar niets aan”.

De gemeente Oldebroek heeft om verschillende redenen besloten om het zogenaamde ‘alleen-pinnen-beleid’ in te voeren. De belangrijkste zijn het vergroten van de veiligheid van de baliemedewerkers, het zoveel mogelijk verminderen van wachttijden en het voorkomen van toenemende kosten van geldtransporten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment