Brussel

OLDEBROEK - Op 1 april reisde een groep van dertig Oldebroeker agrarisch ondernemers en gemeentebestuurders gezamenlijk af naar Brussel om daar het Europees Parlement te bezoeken. Het reisgezelschap ging hiermee in op een uitnodiging van Europarlementariër mevrouw Annie Schreijer-Pierik. Zij is namens het CDA lid van de Commissies Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid, Landbouw en plattelandsontwikkeling en Visserij en deelt haar ervaringen in Brussel graag met belanghebbenden in het land.

Voor de deelnemers was het doel van het bezoek meerledig: zowel lokaal de verbinding zoeken tussen agrarische ondernemers en het gemeentebestuur alsook zich laten informeren over het gemeenschappelijk landbouwbeleid dat in Brussel wordt gemaakt en dat bepalend is voor de lokale agrariër. Nader kennismaken met beleidsmakers en leden van de Europese Commissie en het Parlement stond daarbij centraal.

Het programma startte met een ontmoeting met mevrouw Schreijer-Pierik. Zij verzorgde een presentatie over het Europees Parlement en gaf een rondleiding door het Europese Parlementsgebouw. Het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid en Natura 2000 waren belangrijke onderwerpen van gesprek. Vervolgens volgde een bezoek aan LTO waar de heer Osinga een presentatie gaf over het werk van LTO in Brussel. De heer Van Driel, lid van de Europese Commissie, vertelde over de procedures in Brussel en het werk van de Europese Commissie. Het melkquotum dat op de dag van het bezoek werd afgeschaft was onderwerp van gesprek.

Het Brusselse bezoek werd afgesloten met een kort bezoek aan de Europese Wijk. Gerrit van ’t Hof, agrarisch ondernemer in de gemeente Oldebroek en tevens voorzitter van de Fokveedag commissie, blikt terug op een geslaagde dag: ‘Er zijn belangrijke verbindingen gelegd tussen agrarische ondernemers, lokaal bestuur en politiek én Brussel. Die contacten zijn van belang om samen te werken aan een goede toekomst voor de agrarische ondernemers in Oldebroek’.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment