OLDEBROEK - Het winkel- en koopgedrag van consumenten verandert voortdurend, onder meer door de opkomst van het online shoppen. Om goed op deze veranderingen in te kunnen spelen, is onderzoek naar het koopgedrag van consumenten nodig. In april start I&O Research daarom weer een grootschalig onderzoek om in beeld te
krijgen waar inwoners boodschappen doen en winkelen en hoe tevreden ze hierover zijn. Ook de gemeente Oldebroek neemt hier aan deel.


Sinds 1990 wordt in Oost-Nederland eens in de vijf jaar onderzoek gedaan naar het koopgedrag van consumenten. Het onderzoek geeft niet alleen inzicht in waar inwoners van de gemeente Oldebroek inkopen doen, ook biedt het onderzoek veel informatie over het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden. Het onderzoek wordt dit jaar opnieuw uitgevoerd door I&O Research. Aan dit onderzoek doen gemeenten in heel Oost-Nederland mee. Het onderzoek levert daardoor ook veel mogelijkheden voor vergelijking.

In april start het online en telefonisch veldwerk. In deze periode worden ook in onze gemeente een aantal inwoners uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden rond de zomer van 2015 bekend gemaakt.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.koopstromen.nl. Voor meer informatie over de achtergrond van deelname: Gemeente Oldebroek, Linda Kerkdijk (140525, gemeentge@oldebroek.nl)

Voor meer informatie over het onderzoek: I&O Research, Thijs Lenderink, Ruud Esselink of Janneke Dijkers (053 – 4825000, info@koopstromen.nl)

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment