OLDEBROEK - Vrijdag 27 maart stond voor het college in het teken van werkbezoeken aan twee van de cultuurhistorische hoogtepunten in de gemeente Oldebroek. De uitgangspunten van de werkbezoeken zijn kennismaken met direct betrokkenen en van gedachten wisselen over actuele thema’s die spelen bij de betreffende organisatie.

Het college bezocht allereerst molen De Hoop en sprak hier met een drietal bestuursleden over de plannen voor restauratie en de mogelijke herbestemming van molen De Hoop als toeristische trekpleister. Molen De Hoop is een rijksmonument, gebouwd in 1853 en tot ongeveer 1957 in gebruik als korenmolen. De aanwezige collegeleden gaven aan onder de indruk te zijn van het werk dat door het team van molen De Hoop wordt verzet. Door het werkbezoek hadden de collegeleden de gelegenheid om te zien hoe een groep enthousiaste burgers zich inzet om dit cultuurhistorische element in ere te herstellen. Een mooi initiatief!

De collegeleden vervolgden hun route richting Landgoed IJsselvliedt. IJsselvliedt is op meerdere manieren van grote waarde voor Oldebroek. Het is niet zomaar een landgoed, het is een prachtige historische buitenplaats die nu in gebruik is als zorghotel. Mede dankzij de prachtige natuur, biedt IJsselvliedt ook legio mogelijkheden voor recreatie. De veelzijdigheid van IJsselvliedt maakt dat veel mensen van binnen en buiten onze eigen gemeentegrenzen kunnen genieten van dit cultureel erfgoed. De wandel- en fietsroutes over het landgoed maken het toegankelijk en aantrekkelijk voor zowel bewoners als toeristen. Een groot goed waar we, ook als gemeente, zuinig op moeten zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment