HATTEMERBROEK - Al geruime tijd is de bedrijfsverplaatsing van VIKA Hattemerbroek naar één van de bedrijventerreinen onderwerp van gesprek. Onlangs is er een nieuw plan ontwikkeld waar zowel VIKA als de gemeente enthousiast over zijn. Dit plan houdt een verplaatsing van VIKA naar het bedrijventerrein Wezep-Noord in. ‘De mogelijkheid de gronden op het bedrijventerrein Wezep-Noord in erfpacht af te kunnen nemen was voor ons de doorbraak’, aldus de heer Vinke, mede-eigenaar van het bedrijf. ‘Samen met de gemeente hebben we vervolgens gekeken naar de meest geschikte locatie op dit bedrijventerrein’.

Afgelopen dinsdag heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten VIKA een kavel in erfpacht aan te bieden op het bedrijventerrein Wezep-Noord. Hier lagen meerdere uitgangspunten aan ten grondslag, waaronder het aanpassen van een deel van de openbare vrachtwagenparkeerplaats dat in het plangebied is gelegen. De bedrijfsverplaatsing van VIKA wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Het college legt het plan nu voor aan de raad en stelt haar voor deze bedrijfsverplaatsing mogelijk te maken. Het voorstel wordt op 8 april a.s. behandeld in de commissievergadering Ruimte en grond en op 23 april in de gemeenteraad.

Wethouder Harm Westerbroek is blij dat er na een periode van relatieve rust nu weer voortgang rond de ontwikkeling van de bedrijventerreinen is. Harm Westerbroek: “Deze nieuwe ontwikkeling laat zien dat er door bedrijven weer wordt geïnvesteerd. Deze bedrijfsverplaatsing is niet alleen goed nieuws voor VIKA en de gemeente Oldebroek, maar ook voor het lokale bedrijfsleven, de inwoners van Hattemerbroek en bedrijven die al op het bedrijventerrein Wezep-Noord of H2O zijn gevestigd.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment