OLDEBROEK - De meeste dingen die we weggooien, vormen de basis voor nieuwe producten. Glas, papier en GFT horen niet bij het restafval, maar zijn juist waardevolle grondstoffen. In 2014 bood iedere inwoner van de gemeente Oldebroek gemiddeld 228 kilo restafval per jaar aan. Het merendeel van dit afval
hoort niet in de grijze container en is goed te recyclen. Slechts 43 kilo is echt restafval. Helpt u mee om dat voortaan apart te houden? Samen kunnen we veel meer scheiden.

Harm Westerbroek, wethouder Milieu: “Ik schrok ervan dat iedere inwoner 228 kilo per jaar in de grijze container doet. We bieden als gemeente goede voorzieningen aan om het afval te scheiden. Ongeveer 60% van het afval in de restafvalcontainer hoort daar niet in. Met hetzelfde gemakt gooit u het GFT-afval en oud papier in de juiste containers. Ik hoop dat iedere inwoner zich daarvan bewust wordt en er ook naar gaat handelen.” Het is dus erg jammer als het GFT-afval in de restafvalcontainer verdwijnt. “Van GFT kan bijvoorbeeld goede compost gemaakt worden. Ik vind het belangrijk om inwoners mee te laten delen in deze voordelen. Daarom deelt de gemeente op 21 maart gratis compost uit. Hiermee willen wij u bedanken voor het gescheiden aanleveren van GFT-afval én laten zien dat er van het GFT-afval een mooi product gemaakt kan worden”.

Gratis compost op zaterdag 21 maart 2015:

Locatie: Gemeentewerf, Rondweg 15 te Wezep en Raadhuisplein 1 te Oldebroek
Tijdstip: 9.00-11.00 uur

Max. 2 zakken per huishouden en op = op!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment