OLDEBROEK - Het is nu mogelijk voor inwoners om een starterslening of duurzaamheidslening aan te vragen bij de gemeente Oldebroek. Met de starterslening kunnen starters binnen hun financiële mogelijkheden net dat beetje extra verantwoord lenen om een woning te kopen. Met de duurzaamheidslening kunnen huiseigenaren energiebesparende maatregelen voor hun huis financieren.

Starters op de woningmarkt
De Starterslening overbrugt het verschil tussen het hypotheekbedrag dat een starter nodig heeft om een woning te kunnen kopen en het bedrag dat hij of zij kan lenen van de bank met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Als deze lening niet toereikend is voor de aankoop van een eerste woning kan de Starterslening uitkomst bieden.

De maximale aankoopgrens van de woning mag € 200.000,- bedragen. De maximale hoogte van de lening bedraagt € 25.000,-. Dus bent u starter en heeft u een woning op het oog van maximaal € 200.000,- die financieel net niet bereikbaar is? Vraag dan de Starterslening aan bij de gemeente.

Energiebesparende maatregelen voor woningen
Oriënteert u zich momenteel op het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan uw woning? Dan kan de duurzaamheidslening uitkomst bieden. Met de duurzaamheidslening kunnen particuliere huiseigenaren energiebesparende maatregelen voor hun woning financieren. Het is mogelijk om minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- te lenen. De gemeente doet de eerste toets of u in aanmerking komt voor een lening en of het investeringsplan aan de voorwaarden voldoet.

Voor leningen boven de € 7.500,- is een Energieprestatieadvies verplicht. Hiermee weet u van te voren wat de effecten van de mogelijke maatregelen zijn.

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd in de startersof duurzaamheidslening? Neem dan contact op met de gemeente via tel. 14 0525. U krijgt dan een aanvraagformulier toegestuurd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment