't LOO/OOSTERWOLDE - De Klankbordgroep ’t Loo en Dorpsbelang Oosterwolde en burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek geven op donderdag 19 februari het officiële startsein voor de uitvoering van de pilot Burgerbegroting. Door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen gaan de beide dorpsgroepen dit jaar zelf beslissen over de uitvoering van het onderhoud van het openbaar groen en meebeslissen bij het wegenonderhoud.

In het afgelopen jaar hebben de beide dorpsgroepen uit ’t Loo en Oosterwolde met de gemeente Oldebroek de mogelijkheden verkend om een grotere rol te gaan spelen bij het beheer van de leefomgeving. Denk aan het onderhoud en beheer van openbaar groen, wegen, straatmeubilair of speelterreinen.

Beide dorpen kiezen voor het zelf regelen van het beheer van de groenstroken. Het onderhoud voeren zij samen uit met inwoners, verenigingen en plaatselijke aannemers. De uitvoering van de werkzaamheden gaat in overleg met de gemeente, die uitsluitend een toetsende rol heeft. Bij het wegenonderhoud krijgen de dorpsgroepen een belangrijke meebeslissende rol. Jaarlijks zullen afspraken worden gemaakt over de volgorde van de uitvoerende werkzaamheden voor groot onderhoud en vervanging. De dorpsgroepen zorgen voor de communicatie over groen en wegen naar de dorpsbewoners.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment