cpo

OOSTERWOLDE - De gemeente Oldebroek heeft de locatie Roezemoes aan de Van Oldebarneveldweg 17 in Oosterwolde aangewezen als locatie voor een zelfbouwinitiatief. Een groep inwoners mag op deze locatie hun eigen starters- of seniorenwoning bouwen. Deze vorm van projectontwikkeling wordt Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd.

Wat is CPO?

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een vorm van projectontwikkeling waarbij een groep toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever is voor hun eigen (nieuw)bouwproject. De toekomstige bewoners hebben voortdurend inzicht en inspraak in de keuze van het bouwsysteem, de bouwmaterialen, het afwerkingsniveau, de indeling en het kostenniveau van het project en de eigen woning. Door samen te bouwen met anderen, kunt u bovendien de kostprijs van uw woning lager houden.

Meedoen?

Wanneer u uw eigen woning wilt bouwen, kunt u hiervoor samen met uw groep een Plan van Aanpak indienen. Het Plan van Aanpak gaat onder meer in op het idee achter het initiatief, de organisatie, het bouwprogramma en de financiële haalbaarheid van het project. De zelfbouwgroep bepaalt zelf hoe ze tot een Plan van Aanpak komt. Wanneer er meerdere plannen worden ingediend, beslist een selectiecommissie aan welke groep het CPO project wordt gegund.

Het Plan van Aanpak moet uiterlijk 8 april 2015 bij de gemeente zijn ingediend. Wanneer u interesse heeft in zelfbouw op locatie Roezemoes, maar geen voltallige groep hebt, kunt u contact opnemen met Stichting Dorpsbelang Oosterwolde.

Meer informatie
Meer informatie over zelfbouwlocatie Roezemoes en de eisen voor het Plan van Aanpak zijn te vinden op
www.oldebroek.nl/zelfbouw. Hier is ook een informatieve folder, inclusief contactgegevens van Stichting Dorpsbelang Oosterwolde en de gemeente Oldebroek, te vinden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment