OLDEBROEK - De jaarwisseling komt er weer aan en daarmee is het tijd voor een feestje. Zoals bekend kunnen mensen die een vreugdevuur willen stoken een ontheffing aanvragen. Daar zitten alleen wel een aantal spelregels aan vast. Een belangrijke spelregel is dat er alleen met schoon hout gestookt wordt. Om het vreugdevuur mooi en gezellig te houden, roepen de aanvragers en de gemeente de inwoners die naar het vreugdevuur komen op, om zich hieraan te houden.

Hattemerbroek
In Hattemerbroek hebben een aantal bewoners zich opgeworpen om een ontheffing voor een vreugdevuur aan te vragen en die hebben ze ook gekregen. Het vuur zal na 00:00 uur worden aangestoken. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Om tijdens de jaarwisseling te kunnen genieten van een mooi vuur op het veld aan de Verlengde Kerkweg zijn de inwoners afhankelijk van de andere bewoners. Uit de vorige jaren blijkt dat er toch veel schadelijk materiaal op het vuur belandt. Zij hebben de hulp van iedereen nodig om deze rotzooi tegen te houden. Bent u daarom van plan om ook even bij het vuur aanwezig te zijn? Laat spullen zoals behandeld hout, meubels en apparatuur dan thuis en neem alleen eventueel wat schoon (snoei)hout mee. Er wordt handhavend opgetreden naar de mensen die rotzooi op het vuur gooien. Om het speelveld en de kinderen die in het vervolg daarop willen spelen te beschermen, verzoeken wij u geen glazen (flesjes) mee te nemen naar het veld.

’t Loo
Ook in ’t Loo heeft weer een groepje bewoners een ontheffing voor een vreugdevuur aangevraagd en gekregen. Maar ook zij zijn afhankelijk
van andere bewoners om er een mooi vuur van te maken. Zij willen van 10.00 uur tot 23.00 uur een vuur stoken. Daarna zal het vuur gedoofd
worden. Ook zij willen graag een vuur zonder rotzooi erop en willen dan ook iedereen oproepen niet met schadelijke materialen zoals meubels, apparatuur en banden naar het vuur te komen. Er wordt handhavend opgetreden als iemand toch dit soort materialen op het vuur gooit. Uiteraard bent u van harte welkom om aan te sluiten als u ook wilt genieten van het vuur, maar dan alleen eventueel met schoon (snoei)hout.

De ontheffingen zijn gepubliceerd in het gemeentenieuws.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment