ep

OLDEBROEK - Mee mogen beslissen, is een belangrijk recht. Een recht dat u binnenkort weer in de praktijk kunt brengen: donderdag 22 mei 2014 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Als u stemt, heeft u invloed op de besluitvorming van de Europese Unie. De Europese Unie is op allerlei gebieden actief, van mensenrechten tot vervoer en handel.

Stempas en legitimatiebewijs

Onlangs heeft u uw stempas ontvangen. Dat is het officiële document waarmee u kunt stemmen. Met uw stempas kunt u terecht in elk stemlokaal binnen uw eigen gemeente. Om te kunnen stemmen hebt u ook een identiteitsbewijs (Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) nodig. Uw identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn op de dag van de stemming. Zonder stempas kunt u niet stemmen. Als u uw stempas kwijt bent of niet heeft ontvangen, dan kunt u tot uiterlijk woensdag 21 mei 2014, 12.00 uur bij Burgerzaken in het Dorpskantoor in Wezep een vervangende stempas aanvragen. Hierbij moet u zich identificeren.

Machtigen
Als u op de dag van de verkiezing niet zelf kunt stemmen, kunt u iemand een volmacht verlenen. Hij of zij mag dan namens u stemmen. Op de achterkant van de stempas staat het formulier waarmee u een onderhandse volmacht kunt geven aan een andere kiesgerechtigde binnen de gemeente.De kiezer die voor u gaat stemmen moet ook een kopie van een geldig of maximaal 5 jaar verlopen identiteitsbewijs van u meenemen.

Stemmen in een andere gemeente
Als u in een andere gemeente wilt stemmen, dan kunt u uw stempas tot en met woensdag 21 mei 2014, 12.00 uur persoonlijk bij de gemeente (Dorpskantoor in Wezep) omruilen voor een kiezerspas. Met een kiezerspas kunt u bij deze verkiezing overal in Nederland stemmen.

Meer informatie
Op de kandidatenlijst die huis-aanhuis is bezorgd, kunt u zien op wie u kunt stemmen. Meer informatie over het stemmen kunt u verkrijgen in het gemeentehuis te Oldebroek, sectie Burgerzaken, telefoon 0525-638217/638219 of 638220, in het Dorpskantoor te Wezep, telefoon 038-3761499 of op www.oldebroek.nl en
www.verkiezingen2014.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment