afval

OLDEBROEK - Het meeste zwerfafval komt onbedoeld op straat terecht. Bijvoorbeeld wanneer de deksel van de container die u aan de weg zet niet dichtzit. Als de deksel openstaat, waait de wind het afval uit de container. Soms staat een deksel open omdat de container overvol zit. Dan vallen de vuilniszakken of los afval al uit de container voordat hij boven de vuilniswagen hangt. Groter afval blijft liggen en wordt misschien opgeruimd door een voorbijganger, maar licht afval als koekverpakkingen waait al snel meters verderop de berm in. De volgende dag maait iemand de berm waardoor de koekverpakking in stukjes versnippert. De microplastics verdwijnen in de grond.

Chauffeurs

‘Chauffeurs van de vuilniswagens hebben het al erg druk. Zij ledigen meer dan duizend containers op een dag dus veel tijd hebben zij niet om afval dat op straat belandt op te ruimen. Bovendien is dit vaak te gevaarlijk door (hard) langsrijdend verkeer, ‘ laat de Gemeente Oldebroek weten.

Help mee

Stoort u zich aan zwerfafval? Of wilt u de aarde schoon houden? Probeer dan uw container met dichte deksel aan de weg te zetten. Kijk ook op deze webpagina Welk afval hoort waar?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment