tanja

De laatste column van 2021. Het ideale moment om terug te kijken. Nog even na te genieten van alle mooie dingen van het afgelopen jaar. Want gelukkig waren die er zeker ook! Toch voel ik die ruimte nu niet. Het zou de nood van dit moment tekort doen. Mijn dagen worden momenteel gevuld door gesprekken over boosterlocaties, steunpakketten voor ondernemers en noodscenario’s voor de zorg. En zeker niet alleen mijn dagen, maar bijvoorbeeld ook die van wethouder Vos. Hoewel het nu beter lijkt te gaan en we in de krant kunnen lezen dat het aantal besmettingen afneemt, maken we ons op voor weer een hele steile piek. Niet eerder zag het scenario voor de aankomende weken er zo zorgelijk uit. En zeker voor onze regio, met relatief veel mensen die niet gevaccineerd zijn, lijkt er zwaar weer op komst.

Gelukkig zien we dat heel veel mensen nu in korte tijd een boosterprik kunnen halen. Hoewel dat ook dit keer natuurlijk weer een vrije keuze is, hoop ik dat veel mensen gebruik maken van deze mogelijkheid. Boosteren helpt! Met de boosterprik bent u beter beschermt tegen de nieuwe Omikronvariant. De boosterprik kan ervoor zorgen dat we straks misschien nog net voor het ravijn kunnen remmen om de bocht te nemen. Dat de noodhospitalen die nu worden ingericht misschien toch niet nodig zijn. Dat scholen, winkels en horeca zo snel mogelijk gewoon weer open kunnen.

Ik ben me er goed van bewust dat alles draait om het woordje ‘misschien’. Want misschien ben ik dit keer, overigens niet in mijn eentje, te pessimistisch. Misschien overdrijven we en misschien valt het toch wat mee. En ja, dan hoor je straks achteraf natuurlijk dat het allemaal wel wat overdreven was. Ik moet u zeggen dat ik daar op hoop. Ik zou zo graag, juist nu, een wat lichter toekomstbeeld schetsen. Met goede steunpakketten die volop aangevraagd kunnen worden, met voldoende zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Want dat is wat ik iedereen zo gun en toewens. Gezondheid, goede zorg en ook economisch niet teveel tegenslag. Een nieuw jaar met minder zorgen en meer ‘gewoon’ vertier. Daar moeten we voor gaan, maar wel met inzet van ons allemaal.

Dus: minder contacten tijdens de jaarwisseling, gezond verstand gebruiken tijdens het boodschappen doen en vooral klachten serieus nemen en je houden aan de regels van een quarantaine. Niet leuk en zeker ingrijpend maar wel belangrijk en noodzakelijk om die bocht straks te kunnen nemen! En dan ga ik graag samen met u volle vaart vooruit, op naar een beter, mooier en bruisend 2022.

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment