carbid2

OLDEBROEK  -  Samen knallend met carbid het jaar uitschieten is voor veel mensen een traditie. De gemeente Oldebroek roept iedereen op om bij het carbid schieten vooral het gezond verstand te gebruiken en dit zo veilig mogelijk te doen. 'Dat wil zeggen met niet meer dan vier personen, zonder alcohol te drinken en met voldoende afstand tot anderen. We adviseren u dringend om dit op uw eigen terrein te doen en hierbij bovendien alle veiligheidsregels en coronamaatregelen na te leven. Carbid schieten binnen de bebouwde kom van de gemeente Oldebroek is verboden. Ook is het niet toegestaan om met meer dan vier bussen tegelijk te schieten. Voor goede voorlichting over veilig carbid schieten verwijzen we naar de BOCK-campagne www.wieisdebock.nl. Want een echte BOCK verknalt het niet, 'laat de gemeente weten.

Vreugdevuur
Zonder geldige ontheffing van het stookverbod is een vreugdevuur verboden. Voor het stoken van een vreugdevuur zonder ontheffing worden bovendien forse boetes uitgeschreven. Het aanvragen van een ontheffing is inmiddels niet meer mogelijk. In een stookton op eigen terrein een vuurtje stoken is natuurlijk toegestaan, maar met maximaal vier bezoekers.

Vuurwerk
Door het landelijke vuurwerkverbod zit ook vuurwerk afsteken er dit jaar niet in. Vuurwerk van categorie F2 en hoger mag u niet in bezit hebben, afsteken of vervoeren.

Controles
Voorafgaand aan, tijdens en kort na de jaarwisseling controleren de gemeentelijk toezichthouders en politie op naleving van deze wetten en regels.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment