thumbnail 20211117 Week van Respect gastles wethouder Liesbeth Vos

WEZEP/OLDEBROEK - Afgelopen week was het de Week van Respect. Tijdens deze Week staat het thema respect in de schijnwerpers. Maar wat is respect eigenlijk? En hoe toon je respect aan anderen? Over deze lastige vragen gingen wethouder Liesbeth Vos-van de Weg en burgemeester Tanja Haseloop-Amsing in gesprek met basisschoolleerlingen in Oldebroek en Wezep.

Op donderdag 11 november gaf wethouder Liesbeth Vos een gastles over respect aan groep 8 van basisschool De Regenboog in Oldebroek en burgemeester Tanja Haseloop aan groep 7 van basisschool De Spoorzoeker in Wezep. Burgemeester en wethouder wisselden ervaringen uit met de kinderen over ieders beleving van respect. Voor de leerlingen betekent respect: anderen behandelen zoals jij zelf behandeld wilt worden, naar elkaar luisteren en aardig zijn, ook als je een ander geloof, andere gewoontes of een andere hobby hebt.

In de gastlessen werd ook gesproken over de eigen ervaringen met zowel respect geven als ontvangen en hebben de leerlingen samen met de burgemeester of wethouder gekeken wat zij zelf kunnen doen om respectvol met anderen om te gaan, zowel in de klas als daarbuiten.

Week van Respect

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse, nationale bewustwordingscampagne de ‘Week van Respect’. Een week waarin jongeren worden geïnspireerd en geactiveerd om bij te dragen aan een respectvolle samenleving.

thumbnail 20211117 Week van Respect gastles burgemeester Tanja Haseloop

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment