tanja

Lieve mensen,

Al zo’n anderhalf jaar schrijf ik iedere week hier een column voor u. Met veel plezier, kan ik zeggen. Maar vandaag is het een beetje anders, want ik weet het niet zo goed meer. Ik weet niet goed wat ik deze week kan en moet schrijven. Er zijn mooie dingen; de dag van de mantelzorg bijvoorbeeld. En er spelen heel belangrijke zaken op het gebied van openbare orde en veiligheid. Zo hadden we de sluiting van een pand van de Hell’s Angels om maar een voorbeeld te noemen. Ik was op pad met een fotograaf en als college gingen we, goed lettend op voldoende afstand, op werkbezoek. Zo gingen deze week de meeste dingen op één of andere manier toch door. En dat is fijn!

Maar naast dat alles ging ook deze week weer een groot deel van mijn tijd op aan corona. Zo sprak ik met heel veel mensen over de coronatoegangsbewijzen en hoe dat te organiseren. De cijfers zijn serieus; de afgelopen week is één op de 77 personen in onze gemeente positief getest. En nee, dat zijn niet alleen kinderen en jongeren tot 18 jaar. De groep van 20- tot 70-jarigen is veel groter. En dat is heel zorgelijk. Je kunt er heel ziek van worden, maanden last van hebben. Ook als je jong bent! Het gaat natuurlijk ook niet alleen over corona. Het gaat om de zorg voor iedereen. Iedereen! Dus we moeten met elkaar de risico’s zo klein mogelijk maken.

Dat prikken zonder afspraak nog steeds een optie is, hoef ik niet meer te schrijven. Dat u thuis moet blijven bij klachten weet u ook. Dat afstand houden, ventileren en heel veel handen wassen belangrijk is, is geen nieuws. En toch… Toch staan we deze week in de top 5 van Nederland voor wat betreft de coronacijfers.

Ik dacht eerder deze week terug aan mijn oproep helemaal aan het begin van de coronatijd. Ik deel deze graag nog eens met u.

Niet hangen, niet shoppen
Niet sporten, niet zoenen
Blijf thuis
Houd afstand, was handen,
Geen borrels, geen feestjes
Blijf thuis

Op het moment dat ik dit schrijf is het nog afwachten wat er precies bekend gemaakt zal worden tijdens de persconferentie. Ik hoop niet dat we echt weer terug gaan naar helemaal ‘thuis’, maar voorzie wel een lange en rustige winter. Hoewel ik van nature een positief ingesteld en opgewekt persoon ben, ga ik nu niet uit van goed nieuws. Ik hoop voor u, voor ons allemaal, het allerbeste. Een minder rood Oldebroek op de kaartjes zal ook minder nieuwe besmettingen en minder zieke mensen betekenen. Daar hoop ik op. Snel!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment