held

OLDEBROEK -  Respect is iets van iedere dag, maar tijdens de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers. Ook in de gemeente Oldebroek wordt er van 8 tot en met 14 november 2021 aandacht aan besteed. Tijdens deze week geven burgemeester Tanja Haseloop - Amsing en wethouder Liesbeth Vos - van de Weg beiden een gastles over respect op scholen en wordt de Helden Award uitgereikt.

Voor Martine Vonk, buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) in Oldebroek, staat ook vast dat respect iets van iedere dag is. In haar dagelijks werk staat het contact met burgers centraal. Ze verwerkt meldingen, lost conflicten op en controleert. Iedere dag is anders, maar in eigenlijk alles wat ze doet staat respect centraal. “Zonder respect worden allerlei simpele zaken al moeilijk. Het werkt ook twee kanten op: geef jij respect dan krijg je het bijna altijd terug!”, zo vertelt Martine.

In de coronaperiode is respect eigenlijk alleen maar nog belangrijker geworden. “Het zijn lastige tijden en mensen bevinden zich in zeer verschillende situaties. Inlevingsvermogen en respect zijn van groot belang om er samen uit te komen. Gelukkig zijn er ook nu mooie voorbeelden. Ik denk aan de groep jongeren in Wezep die onlangs een stille tocht organiseerden en een monument plaatsten ter nagedachtenis, nadat één van hen is verongelukt. Wij als BOA’s en ook de wijkagenten waren diep onder de indruk.”

Helden Award voor jongeren

In de Week van Respect reikt de gemeente Oldebroek de Helden Award uit. Jongeren tussen de 6 en 21 jaar uit de gemeente die zich buitengewoon inzetten voor een goed en leefbaar Oldebroek of voor andere Oldebroekers komen in aanmerking voor deze award.

Wie verdient een award?

Ken jij een jong iemand die een onderscheiding verdient? Bijvoorbeeld iemand die anderen helpt of opvrolijkt in coronatijd of die al langere tijd vrijwilligerswerk doet. En wil je diegene in het zonnetje zetten? Aarzel dan niet en meld hem of haar nu aan voor de Helden Award. Meer informatie en aanmelden via oldebroek.nl/heldenaward.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment