auto

ELBURG/OLDEBROEK -  Met een veilig gevoel met uw auto de weg op? Binnenkort kunnen 65-plussers een opfriscursus Rijvaardigheid volgen, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Elburg/’t Harde. Dat gebeurt in samenwerking met gemeente Elburg en in opdracht van ROV Oost-Nederland. Ook inwoners uit gemeente Oldebroek zijn van harte welkom om mee te doen.

Veilige mobiliteit voor senioren

Oudere verkeersdeelnemers kunnen kwetsbaar zijn. Het is vaak al lang geleden dat zij hun rijbewijs hebben gehaald. Intussen veranderen verkeersregels en verkeerssituaties. Verder is het veel drukker op de weg en zie je ook andere vervoersmiddelen. Met de jaren komt daar bij dat ouderen te maken kunnen krijgen met fysieke en mentale veranderingen. Ondanks de vaak jarenlange ervaring in het verkeer, is de kans op letsel bij een ongeval voor hen groter. Veilige mobiliteit voor senioren is daarom een belangrijk doel voor Veilig Verkeer Nederland.

Opfriscursus Rijvaardigheid; theorie én praktijk

Op woensdag 20 oktober 2021 starten we met een theorie-avond. Tijdens deze avond kunt u uw kennis op het gebied van verkeer weer op peil brengen. U krijgt theorieles van een ervaren instructeur en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.
Op donderdag 21 oktober 2021 vindt vervolgens een rijvaardigheidstest plaats. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren rijinstructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een halfuurtje met u de weg op. Na de rit zal in een gesprek de rit nog eens worden doorgenomen. Het geheel neemt ongeveer een uur in beslag. De resultaten van de testen hebben geen gevolg voor het behoud van het rijbewijs.

Locatie

De theorie-avond en de rijvaardigheidstest vinden plaats in (of vanuit) Kulturhus ‘t Huiken in Elburg.

Meld u zich aan?

Er kunnen maximaal 60 personen deelnemen. Deelname is alleen mogelijk voor automobilisten die 65 jaar of ouder zijn en wonen in de gemeenten Elburg of Oldebroek. Er wordt een eigen bijdrage van € 15,00 gevraagd.

U kunt u tot en met 3 oktober 2021 aanmelden. Het heeft voorkeur dit via e-mail te doen. Het e-mailadres daarvoor is vvn-elburg-harde@hotmail.com. Vermeld daarin:

  • Uw naam, adresgegevens en telefoonnummer;
  • Eventuele voorkeur voor dagdeel van de rijvaardigheidstest (ochtend, middag of geen voorkeur).

Maakt u geen gebruik van e-mail, stuur dan een korte brief met de gevraagde gegevens naar:
Veilig Verkeer Nederland, afdeling Elburg/’t Harde
p/a Paardebloem 13
8081 DB  ELBURG

Ongeveer een week voorafgaand aan de Opfriscursus ontvangen de deelnemers informatie over de exacte tijden dat zij op beide dagen worden verwacht.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie, stuur dan een e-mail naar vvn-elburg-harde@hotmail.com.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment