boeken

OLDEBROEK - Het is u misschien niet ontgaan, vorige week was het de Week van Lezen en Schrijven. Landelijk wordt er in deze jaarlijkse week extra aandacht besteed aan het belang van kunnen lezen en schrijven, ook in Oldebroek. Zo was er onder andere een bijeenkomst voor taalvrijwilligers in de Talter.De bijeenkomst was bedoeld om de taalvrijwilligers informatie en inspiratie mee te geven om weer fris van start te gaan, na een periode waarin ondersteuning beperkt was door de coronamaatregelen. Er waren workshops en informatiebijeenkomsten, waaronder een van columnist en tv presentator Özcan Okyal.

Taalvrijwilligers

Een taalvrijwilliger helpt iemand wekelijks bij het beter leren lezen, schrijven of spreken van de Nederlandse taal. Dat kan een Nederlander of een nieuwkomer in Nederland zijn. Taalvrijwilligers zijn aangesloten bij het Taalpunt.

Dank en waardering

Wethouder Liesbeth Vos: “Mijn grote dank en waardering gaat uit naar onze taalvrijwilligers. Ik heb ze mogen ontmoeten op de bijeenkomst in de Talter. Een bijzondere bijeenkomst waarin weer eens goed duidelijk werd waarom kunnen lezen en schijven zo belangrijk is. Als je iemand helpt met onze taal onder de knie te krijgen, geef je iemand meer mee dan alleen kennis van het Nederlands. Je geeft iemand de mogelijkheid om beter mee te kunnen doen in de maatschappij, meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Maar je hoeft geen taalvrijwilliger te zijn om iemand te helpen. Want hoe laat je bijvoorbeeld iemand, die niet goed kan lezen, weten dat het Taalpunt er is voor hulp? Daar ligt voor ons allemaal een taak. U en ik kunnen iemand helpen door aan te geven dat hij of zij niet de enige is met dit probleem want in Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.”

Taalpunt

Bij het Taalpunt Wezep/Oldebroek kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven, spreken, rekenen of werken met een computer. Het Taalpunt vindt u in de bibliotheek (in MFC De Brinkhof) in Wezep. Openingstijden: maandag van 14.00 - 16.00 uur en vrijdag van 17.00 - 19.00 uur.

Email: taalpuntoldebroek@bibliotheeknoordveluwe.nl, telefoonnummer(alleen bellen tijdens kantooruren) of whatsappen: 06 45 70 68 01 Een afspraak is ook mogelijk in de bibliotheek in Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment