talent2

OLDEBROEK -  Honderd jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit de gemeente Oldebroek doen mee aan het project Local Talent. De gemeente Oldebroek geeft de jongeren hiermee een extra kans om hun talent in te zetten of te ontdekken. In kleine groepjes werken de jongeren aan tutorials of voorlichtingsvideo’s. Zij krijgen hierin gratis professionele begeleiding. Zo worden vaardigheden ontdekt of verbeterd die waardevol zijn voor hun toekomst, maar ook voor die van een ander!

Samen met de begeleider is gekeken wat deelnemers willen leren om vaardigheden voor de toekomst te verbeteren en te verbreden. Er zijn jongeren die een instructievideo maken over dansen, maar ook zijn er groepjes aan de slag gegaan met de thema’s duurzaamheid en dierenwelzijn. Een andere groep bestaat uit drie jongeren die later sportinstructeur willen worden. Deze jongeren volgden workshops van verschillende sporten. Vervolgens hebben zij zelf workshops kickboks, bootcamp en voetbal in elkaar gezet en deze aan groep 5-7 van basisschool De Wereldweide gegeven. Het maken en geven van deze workshops vonden zij erg leuk en leerzaam. En ook de leerlingen van de Wereldweide vonden het leuk om mee te doen!

Wethouder Liesbeth Vos bracht een bezoek aan deze workshop: ‘Het is mooi om te zien hoe deze jongeren hun talent delen met andere jongeren en zich op deze manier inzetten. Door het geven van deze workshop laten zij niet alleen de leerlingen van de Wereldweide kennismaken met deze sporten, zij leren zelf ook hoe het is om een workshop te geven. Die kennis en vaardigheden nemen zij mee bij het bouwen aan een eigen toekomst. Ik ben daarom blij dat zo veel jongeren meedoen aan Local Talent.’

Maatschappelijke Diensttijd

Dit project is onderdeel van Perspectief voor de Jeugd met MDT, wat hoort bij het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van ZonMW. Het doel van het project is om iets te doen voor een ander, talent te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. In dit project werkt gemeente Oldebroek samen met MDT-organisatie Helping Heroes en Artlife Workshops. Met hun ruime ervaring en expertise voeren zij dit project samen met de jongeren uit. Omdat voor deze periode het aantal deelnemers is bereikt, is aanmelden nu niet meer mogelijk. Maar gekeken wordt of hier nog een vervolg op mogelijk is.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment