tanja

Mijn werkzaamheden verschillen van week tot week; en soms loopt alles ook heel anders dan vooraf gedacht. Dit keer een inkijkje in mijn agenda.

Maandag had ik naast allerlei overleggen een voordeurbezoekje afgesproken bij een echtpaar dat 65 jaar getrouwd was. Ik heb er al eens eerder over geschreven, maar dit vind ik echt de krenten uit de pap. Het mooie weer zorgde ervoor dat de visite in de tuin ontvangen kon worden. Nu maar hopen dat er snel weer gewone bezoekjes mogelijk zijn. Mooi om de verhalen van dit echtpaar te horen!
Al sinds het begin van de corona-tijd vergaderen we op dinsdag over corona. Dit keer ging het over versoepelingen, maar bijvoorbeeld ook over televisieschermen op het terras bij het EK-voetbal. Hoe leuk ook, helaas mag dit niet. We bespreken dan met elkaar of er uitzonderingen mogelijk zijn en ook of en hoe we gaan handhaven. Best lastige dingen en lang niet altijd leuk. In dit geval is het trouwens heel helder, we volgen de landelijke lijn. Geen schermen op het terras of in kantines, helaas…

En net toen de werkdag ten einde liep en ik in gesprek was met één van onze dominees ontstond er in Oldebroek een heel grote brand. Heel verdrietig en ingrijpend voor alle betrokkenen. Als burgemeester heb je op dat moment verschillende rollen; veiligheid, communicatie en vooral de rol als burgermoeder zijn belangrijk. Ik leef enorm mee met direct betrokkenen, omwonenden, veehouders en agrariërs. Het is lastig om uitkomsten van onderzoeken af te wachten. Maar welzijn van mens en dier staat voor op!

Woensdag was weer een heel ander soort dag. De brand van de dag daarvoor hield me nog bezig, toch vertrokken we naar Den Haag. In de commissie Justitie en Veiligheid in de tweede kamer stond een brief over de wetswijziging over het illegaal maken van de bestanddelen van 3-MMC (zogenaamde designerdrugs) en lachgas op de agenda. Samen met collega Jan Nathan Rozendaal van Elburg overhandigde ik namens 27 burgemeesters uit onze regio de leden van deze commissie een brief. Daarin vragen we de commissieleden vaart te zetten achter deze wetswijziging. De ellende die 3-MMC en andere drugs met zich meebrengt is zo groot dat we iedere gelegenheid aangrijpen om aandacht te vragen voor de oplossingen die we zien. We haalden met deze actie zelfs het NOS-journaal. Nu maar hopen dat ook de wetswijziging er snel komt!

Donderdag overdag mocht ik ’s morgens bij de Loco vertellen hoe het woensdag was gegaan, had ik een telefonisch gesprek met een 50 jarig huwelijkspaar en donderdagavond was er een raadsvergadering. Hoewel we inmiddels goed getraind zijn hoop ik van harte dat ik de raadsleden volgende keer weer live in de raadzaal kan ontmoeten. Dat zou heel mooi zijn, voor iedereen!

Vrijdag was, wederom, een heel diverse dag. Het ene moment zat ik in een overleg over ondermijning. Een belangrijk onderwerp waar ik graag nog eens meer over schrijf. Was ik bij een  bruidspaar dat 50 jaar getrouwd was en sprak ik met medewerkers over dat we met elkaar weer iets meer naar kantoor mogen en hoe we dat zo verstandig mogelijk kunnen doen. Tussendoor probeerde ik de mail te beantwoorden, mensen terug te bellen en de afspraken voor volgende week met de secretaresse te bespreken.

Een week van uitersten; huwelijksfeesten, grote brand, een bezoek aan politiek Den Haag en een raadsvergadering. Snel kunnen schakelen is wel een pré…

Tanja Haseloop – Amsing
burgemeester

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment