a4260f26 cca1 4bb3 b1e7 04dec6bdde33

OLDEBROEK -  Op dinsdag 1 juni 2021 was er brand bij Rhodos Wellness in Oldebroek. Het RIVM heeft vervolgens onderzoek gedaan naar de stoffen en roetdeeltjes die vrijkwamen tijdens deze brand. Uit het onderzoek blijkt dat de norm voor dioxine (chemische stoffen die vrijkomen bij brand) niet is overschreden.

Voorzorgsmaatregelen vee en pluimvee vervallen

De voorzorgsmaatregelen voor vee vervallen. Het vee mag weer van stal en grazen. Ook kippen kunnen gewoon weer rondlopen. Eieren kunnen gewoon gegeten worden.

Burgemeester Tanja Haseloop over de gevolgen van de brand bij Rhodos

Wassen van groenten & fruit uit eigen tuin

Groenten en fruit uit eigen (moes)tuin kunnen gewoon genuttigd worden. Net als gewoonlijk is het advies om groenten en fruit te wassen voor gebruik. Ook gepelde en geschilde groenten en fruit kunnen gewoon worden gegeten.

Tuinmeubilair en speeltoestellen schoonmaken

Het advies is bij roetneerslag op tuinmeubilair of speeltoestellen altijd om dit schoon te maken. Dat kan het beste met warm water en zeep. Daarna kunt u alles gewoon weer gebruiken.

Burgemeester Haseloop-Amsing is positief over deze resultaten: “We zijn opgelucht door de uitslagen van het onderzoek. Het leed voor de eigenaren en medewerkers van Rhodos is natuurlijk groot. En ook van buren en omwonenden heb ik gehoord dat zij erg zijn geschrokken. De zorg voor de gezondheid van mens en dier stond na de brand centraal. Gelukkig kunnen we inwoners en agrariërs nu geruststellen als het om hun gezondheid gaat. ”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment