gemeente

OLDEBROEK - Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Het betalen van woonkosten kan dan een probleem zijn.

Om hen tijdelijk te helpen is er een nieuwe regeling, de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). De regeling helpt mensen met het betalen van de woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water. De TONK-uitkering wordt maandelijks uitbetaald. De TONK kan ook een aanvulling zijn voor ondernemers met een Tozo-uitkering.

Informatie en aanvragen

De TONK-uitkering kan aangevraagd worden voor de maanden januari 2021 tot en met juni 2021, voor maximaal 6 maanden. De uitkering kan oplopen tot maximaal 500 euro per maand.

Let op: wilt u de TONK-uitkering met terugwerkende kracht nog ontvangen voor de maanden januari, februari en maart? Dan moet u de aanvraag uiterlijk woensdag 31 maart indienen.

Alle informatie over deze regeling en de voorwaarden die eraan verbonden zijn, zijn te vinden op de website van de gemeente Oldebroek.  Hier staat ook het aanvraagformulier.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment