kerstboom

OLDEBROEK - December, de maand van Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Een maand vol feestelijke gebeurtenissen. Maar als u onvoorzichtig bent met kerstbomen, kaarsen en vuurwerk kan een gezellig avondje heel anders lopen dan u had gehoopt.

Helaas vinden er jaarlijks talloze kleine en grote ongevallen plaats rondom de feestdagen.  Enkele tips rondom het veilig gebruik van een kerstboom:

Koop een kerstboom die niet te groot is voor uw kamer; zet hem niet te dicht bij de gordijnen of andere makkelijk brandbare spullen; zorg ervoor dat de boom goed stevig staat, zodat hij niet omver gelopen kan worden; plaats de boom bij voorkeur in een speciaal met water gevulde kerstboomstandaard. Hierdoor droogt de boom niet zo snel uit, waardoor het brandgevaar minder wordt;gebruik geen echte kaarsen in de boom. Eén moment van onoplettendheid kan uw boom in een fakkel doen veranderen; controleer de bedrading van de elektrische kerstboomverlichting op beschadigingen en probeer de installatie eerst uit door de lampjes voor het ophangen korte tijd te laten branden; gebruik een gaaf en goed passend verlengsnoer en leg dat zo neer dat niemand er over kan struikelen; doe de verlichting uit als u gaat slapen of het huis verlaat;doe de verlichting uit door de stekker uit het stopcontact te halen en niet door een lampje los draaien.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment