tanja

Het is 2021! De jaarwisseling is in de hele gemeente goed verlopen. Hier en daar waren er grotere groepen dan we wilden, maar alles kon op een goede manier worden opgelost. Ik ben daar heel blij mee. Wel is het erg jammer dat er uiteindelijk meer schade is dan voorgaande jaren, bijna 9.000 euro! Deze schade is vooral in de weken voorafgaand aan oud en nieuw veroorzaakt. Het gaat om verkeersborden, putten, bomen en verkeerszuilen. Jammer, want dit moeten we samen betalen en we kunnen geen andere mooie dingen doen met dit geld. Maar toch, ben ik vol goede moed aan dit nieuwe jaar begonnen. Ik hoop dat dat ook voor u geldt.

Tijdens de afgelopen weken had ik wat meer tijd om me te verdiepen in de Oldebroekers en waar zij mee bezig zijn. Ik las kranten, clubbladen en surfde heel wat af op internet. Een van de dingen die me is opgevallen, is dat veel mensen zich inzetten voor anderen. Niet alleen in de buurt, maar er is ook veel vrijwilligerswerk over onze landsgrenzen heen. Een tijdje geleden alweer sprak ik met meneer Blaauw die, ter nagedachtenis aan zijn zoon Janco, de stichting BSA Waterbronnen Mozambique heeft opgericht. Janco hield zich als vrijwilliger bezig met het boren van waterputten in Mozambique. De vrijwilligers in deze stichting zetten zijn werk voort. Ik stuitte ook op de site van het René Kids Centre van René en Mirjam Ruitenberg. Velen kennen René vanuit de sportwereld, en ik heb hem en zijn vrouw Mirjam een aantal keren ontmoet. Als je vanuit je passie en je gevoel zo’n mooi project kunt opzetten, en daar zoveel kinderen en hun families mee kan helpen, dan heb ik daar heel veel bewondering voor!

Zo kwam ik ook terecht op de site van de vrienden van Izvor. Een groep vrijwilligers die de Hattemerbroekse Elles van der Beek en Erica Heijkoop ondersteunt met hun werk in Roemenië. Zoveel projecten, kleinschalig maar daardoor waarschijnlijk extra belangrijk en nodig.

Ook had ik contact met Joanneke uit Oosterwolde. Zij vraagt mensen een koude douche te nemen om daarmee aandacht en geld te krijgen voor de situatie van vluchtelingen op Lesbos. En met die aandacht gaat het heel goed! Ik zie meerdere berichten voorbij komen, op social media, in de Stentor, omroep Gelderland en zelfs de NOS.

Zo maar wat voorbeelden. En zonder dat ik er lang naar heb moeten zoeken. Vast en zeker zijn er meer van dit soort projecten, meer vrijwilligers. Zoals gezegd, ik kan niet meer dan grenzeloos respect hebben voor al deze mensen die zich inzetten voor mensen ver over onze eigen grens. Grenzeloos enthousiasme wat er ook voor zorgt dat er grenzen worden verlegd, hier en ergens anders, en dat er deuren open gaan. Petje af!

Ik wens ook u een jaar vol mogelijkheden en dromen die uitkomen.

Tanja Haseloop-Amsing

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment