tanja

Zelfs de jaarwisseling is dit jaar aan heel wat regels en voorwaarden verbonden. Niet leuk, wel nodig. Op het moment dat ik dit schrijf ligt kerst achter ons en de jaarwisseling is in aantocht. Op het moment dat u dit leest is ook die jaarwisseling geweest. Allereerst wil ik u dan ook graag een heel goed en gezond nieuw jaar wensen. Hoe de jaarwisseling is verlopen kan, ik niet voorspellen. Ik kan wel zeggen wat ik hoop. En dat is dat we met elkaar ons verstand de boventoon hebben laten voeren. Dat onze kinderen de afgelopen dagen online contact hebben gehouden met hun vrienden. Dat we niet in grote groepen zijn gaan ‘hangen’ en dat we onze gelukwensen aan buren, vrienden en familie van een afstand aan elkaar hebben doorgegeven. Of misschien wel digitaal of telefonisch.

Eerder deze week zag ik een plaatje, het was grappig bedoeld, maar er zat zeker een kern van waarheid in, wat mij betreft. Het plaatje zei: ik wens je een heel gewoon jaar, een jaar waarin corona weer gewoon een biertje is, en bubbels in de champagne zitten. Ik sluit me er graag bij aan.

Wat zie ik uit naar een heel gewoon en relatief rustig 2021. Een jaar waarin we op vakantie kunnen, op een terrasje kunnen zitten, uit eten kunnen, feestjes kunnen vieren, met vrienden kunnen barbecueën en een jaar waarin we elkaar kunnen knuffelen of indien nodig kunnen troosten. Een jaar waarin we kunnen sporten en de derde helft kunnen houden in de kantine. Waarin kerken weer volop open kunnen om het over scholen nog niet eens te hebben, of over winkels, theaters en musea. Weer gezellig winkelen en weer gewoon naar het werk. Een jaar waarin ouderen weer onbezorgd bezoek kunnen ontvangen en jongeren weer onbezorgd verliefd kunnen worden. Ja, gewoon een heel gewoon jaar. Dat wens ik u, mede namens Rolf, van harte toe!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment