gemeente oldebroek

OLDEBROEK - Ook de jaarwisseling is dit keer anders dan anders. Heel anders! We moeten allemaal zoveel mogelijk thuis blijven en onze onderlinge contacten beperken. Dat is belangrijk om het aantal coronabesmettingen omlaag te krijgen. Zo zorgen we er samen voor dat de zorg blijft functioneren, zo weinig mogelijk mensen ziek worden en de huidige strenge lockdown zo kort mogelijk duurt.

Carbid schieten

Carbid schieten is bedoeld om samen met vrienden het jaar uit te knallen. De gemeente Oldebroek roept iedereen op om gezond verstand te gebruiken en dit jaar het carbid schieten over te slaan. Carbid schieten in de openbare ruimte is verboden. Dit betekent dat alleen op eigen terrein geschoten mag worden. Ook is het niet toegestaan om met meer dan vier bussen tegelijk te schieten. Als u er toch voor kiest om carbid te schieten, doe het dan veilig. Dat wil zeggen met niet meer dan 2 personen, zonder alcohol te drinken en met voldoende afstand tot anderen. Voor goede voorlichting verwijzen we naar de BOCK-campagne www.wieisdebock.nl. Want een echte BOCK verknalt het niet!

Vreugdevuur

Een vuurtje stoken is natuurlijk leuk. Zonder geldige ontheffing van het stookverbod is een vreugdevuur verboden. Hier staan forse dwangsommen op. Het aanvragen van een ontheffing is inmiddels niet meer mogelijk. In een stookton op eigen terrein een vuurtje stoken is natuurlijk toegestaan, maar niet met meer dan twee bezoekers.

Vuurwerk

Ook vuurwerk zit er dit jaar helaas niet in. Vuurwerk van categorie F2 en hoger mag u niet in bezit hebben, afsteken of vervoeren.

Controles

Voorafgaand aan, tijdens en kort na de jaarwisseling controleren de gemeentelijk toezichthouders en politie op naleving van deze wetten en regels.

Alleen samen krijgen we corona klein. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment