Johan

OLDEBROEK  -  Iets eerder dan anders werden er op zaterdag 19 december 2020 twee Oldebroeker erepenningen uitgereikt aan Karin Kreuger uit ’t Loo en Johan Tanghe uit Oldebroek. Op gepaste afstand reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing de erepenning uit aan de deur. In het nieuwe jaar gaat de gemeente er, wanneer dit weer mogelijk is, op een feestelijke manier nog aandacht aan besteden.

 In 2021 is er geen nieuwjaarsreceptie zoals we dat gewend zijn, waarin normaal de erepenningen worden uitgereikt. In plaats daarvan zendt Loco op 1 januari om 19.00 uur een ‘Anders dan Anders’-televisieprogramma uit. Het uitreiken van de erepenningen krijgt hierin ook een plekje.

Burgemeester Tanja Haseloop: “Het was een jaar anders dan anders en ook het nieuwe jaar begint anders. Maar de traditie van het jaarlijks uitreiken van de erepenningen,  houden we natuurlijk in ere. Juist in deze coronatijd zie ik hoeveel vrijwilligers voor een ander kunnen betekenen. Karin Kreuger en Johan Tanghe hebben met hun jarenlange inzet de erepenning meer dan verdiend.”

thumbnail Mevr. Kreuger

Karin Kreuger – ‘t Loo
Karin is al jarenlang coördinator van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV). Ze heeft veel contact met alle vrijwilligers in de regio. Naast de coördinatie zet ze zich ook direct in voor de patiënten. Ze gaat met mensen mee naar afspraken en waakt bij mensen die zorg nodig hebben in de laatste fase van hun leven. Daarnaast is ze mantelzorger voor omwonenden. Karin en haar familie bieden daarnaast een rustige plek aan mensen zonder vast woonadres. Bij Karin kunnen ze aansterken, hun verhaal kwijt, een bord eten krijgen en even meedraaien in een warm gezin.

Johan Tanghe – Oldebroek
Naast zijn werk als uitvaartverzorger is Johan heel actief. Hij is al 17 jaar vrijwilliger bij de missionaire werkgroep van de Goede Herderkerk. Hij werkt bij toerbeurt mee aan een uitzending op de zondagochtend via Loco Radio. Ook regelt hij van alles omtrent externe diensten van de kerk, zoals bij Landal ‘t Loo. Ook is hij acht jaar scriba en ouderling geweest.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment