tanja

Niet minder regels, ook niet meer. Dat laatste is fijn, toch overheerst teleurstelling. Wat had ik het graag anders gezien! Maar ik begrijp het wel. De cijfers gaan niet de goede kant op, ook in onze omgeving niet. Zo lang dat zo is en de druk op de zorg zo hoog blijft, is dit niet het goede moment om te versoepelen.

Voor mijzelf had ik de plannen voor kerst en de jaarwisseling nog wat voor mij uitgeschoven. Ik heb me heel erg verheugd op een kerstdiner met in ieder geval mijn beide kinderen en hun partner en stiekem hoopte ik op meer; misschien een beetje tegen beter weten in. Dat gezamenlijke diner komt er voorlopig niet, dat weten we nu. En dat heeft grote gevolgen voor ons allemaal en dus ook voor zorgcentra, kerken, sport- en muziekverenigingen, horeca en de culturele sector. Geen familiebijeenkomsten, geen kerstnachtdienst, niet uiteten of naar een concert.

Misschien is het ook wel de start van nieuwe tradities, want ik zie om me heen dat mensen ook heel enthousiast kunnen worden van de alternatieven die worden bedacht en die wel kunnen. Mensen die genieten van de kleine dingen. Hoe bitter de pil van de laatste persconferentie ook is, ik daag u uit om, kijkend naar wat er wél kan, mooie plannen voor kerst en oud en nieuw te maken. Misschien anders dan anders, maar daarom niet bij voorbaat minder.

Mensen stellen mij vaak vragen, en dat mag. Veel van de vragen vanuit de verenigingen gaan over hun alternatieve plannen. Een drive-in bioscoop, mag dat wel of mag dat niet? Een nieuwjaarsreceptie-coronastijl, mag dat? Mijn antwoord is keer op keer simpel: wat er volgens de regels van het moment van de activiteit mag, dat mag. Best een lastig antwoord. Niemand weet nu namelijk wat er begin januari mag en kan. Ik ook niet! Zelf ben ik groot fan van GBV, ook wel Gezond Boeren Verstand. Door dat te gebruiken komen we met elkaar een heel eind.


Als gemeente hebben we overigens de knoop al doorgehakt. Vanuit onze kant dit jaar helaas geen nieuwjaarsreceptie. Jammer, want we vinden het een mooi moment om u, inwoners, vrijwilligers, betrokkenen te ontmoeten. Wat dan wel? Wij bereiden momenteel een nieuwjaarstelevisieprogramma voor. U kunt dit op 1 januari om 19.00 uur ’s avonds bekijken op Loco-tv. Het wordt een heel gevarieerd programma, met een toespraak(je), nieuwjaarswensen, terugblik op 2020 door diverse mensen en natuurlijk de uitreiking van de erepenningen. Het thema is, hoe kan het ook anders, Anders dan Anders. En zo zal ik voor mijzelf terugkijken op dit jaar. Het was anders dan anders, maar ondanks alles voor mij zeer waardevol. Ik hoop dat ook u van de kleine dingen kunt blijven genieten!

Hartelijke groet,
Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester

PS Heeft u het nieuws gezien of gehoord over Jesse Mulder uit Oldebroek? Ook dit jaar ging hij weer vol voor het verzamelen van oude mobieltjes voor stichting De Opkikker. Woensdag mocht ik hem feliciteren met het behalen van zijn doel: 50.000 mobieltjes! Op mijn vraag wat hij gaat doen nu zijn doel na 8 jaar is bereikt, was zijn antwoord: op naar de 100.000! Laten we hem helpen, heeft u een oud mobieltje: stuur het naar Jesse!  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment