meidoornplein

WEZEP - Na een lange periode van onrust en onveilige situaties op en rond het Meidoornplein in Wezep heeft burgemeester Tanja Haseloop-Amsing nu zes gebiedsverboden uitgereikt. Burgemeester Haseloop heeft de betrokken jongeren en hun ouders uitgenodigd voor een gesprek. In dit gesprek heeft zij uitgelegd wat een gebiedsverbod inhoudt en waarom zij tot deze maatregel is gekomen. Niet alle jongeren en hun ouders zijn op de uitnodiging ingegaan. Burgemeester Haseloop: ‘Dat betreur ik, graag had ik in een persoonlijk gesprek, waar de politie ook bij was, de maatregel en de noodzaak hiervan toegelicht’.

De gebiedsverboden zijn uitgereikt aan jongeren die in het afgelopen jaar veel overlast op en rond het Meidoornplein hebben veroorzaakt. De betrokken jongeren hebben allen twee of meer keer een bekeuring gehad vanwege hun gedrag op straat. Burgemeester Haseloop: “Het gebiedsverbod zegt dat deze jongeren voor een periode van drie maanden zich niet op en rond het Meidoornplein mogen begeven. Op het niet naleven van een gebiedsverbod staan hoge boetes en, indien nodig, zelfs celstraf.”

Burgemeester Haseloop: “Ik heb, in overleg met de partners, tot deze maatregel besloten als signaal naar deze jongeren, andere jongeren en hun ouders. Maar ook als signaal naar ondernemers en omwonenden, we nemen de problemen hoog op en willen dat de situatie snel ten goede veranderd. Ik hecht er aan te benadrukken: dit is geen straf maar een maatregel om iets te veranderen, want de overlast moet stoppen!”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment